Annonce

Nyt Apple-patent peger på at de måske arbejder på et VR headset

Apple VR headset

Apple VR headset på vej?

Indenfor det seneste halve år har Apple´s CEO Tim Cook gjort meget ud af at, at udtrykke sin begejstring for augmented reality. Og der er da også blevet offentliggjort flere patentansøgninger, som netop antyder at de arbejder på augmented reality til iPhone.

Vi har dog stadig tilgode at se Apple blande sig i kampen på det store fremadbrusende VR-marked.. Samsung har deres Gear VR, og Google deres Daydream View, når det kommer til mobile virtual reality headsets. Hvis man skal tro et netop offentliggjort patent, tyder noget på, at Apple også tænker virtual reality, når de udvikler nye produkter.

Patentet er blevet udstedt d. 14 Marts af United States Patent and Trademark Office og kan ses i dens fulde form her.

Patentansøgningen fra Apple, har tegninger som viser et Apple VR headset, hvor man kan indsætte en iPhone. Det interessante ved headsettet er, at det styres med en controller, som af udseende minder meget om en iPod. Selvom det på billedet ligner et VR headset, nævnes “VR” dog ikke nogle steder i ansøgningen. Det beskrives hvordan en iPhone kan integreres til headsettet igennem en port eller ved hjælp af en alternativ forbindelse.

Annonce

Apple VR headset

Virtual reality eller augmented reality?

At Apple også VR i fremtidige produkter er spændende, men som tidligere nævnt, har Tim Cook udtrykt stor begejstring for augmented reality. Det gør det mindre sandsynligt, at de er på vej med et Apple VR headset lige foreløbigt. Det er tilladt at være optimistiske omkring et Apple VR headset, da patentet langtfra er det første med virtual reality-funktioner. Designet er faktisk en del af et andet patent fra 2014 på et Apple VR headset, hvor patentansøgningen blev afvist.

Ligesom med alle andre Apple-patenter, er det dog aldrig sikkert at det nogensinde vil se dagens lys i et Apple-produkt.

Der er ikke nogen tvivl om, at vi vil blive meget klogere sidst på året, hvor Apple lancerer deres iPhone 8.

 

Annonce
Annonce