Annonce

Google forsøger at overhale Apple indenom med lancering af ARCore til Android

google lancerer arcore til android

Lige siden Apple tilbage i Juni måned, præsenterede deres augmented reality(AR) software ARKit, ser vi næsten dagligt nye eksempler på, hvordan udviklere har taget teknologien til sig. Nu vil Google også lege med, når kommer til augmented reality på smartphones. Ifølge et blogindlæg på selskabets hjemmeside, er det kommet frem, at Google lancerer ARCore til Android og forsøger dermed at overhale Apple indenom.

Google lancerer ARCore til Android

Med lanceringen af ARKit på Apples udvikler-konference WWDC tilbage i Juni måned, gjorde Apple det klart at de satser stort på AR-teknologien til smartphones. Når Google lancerer ARCore til Android, forsøger de at overhale Apple indenom, inden Apple i September forventes at præsentere deres Iphone 8, som skulle understøtte den nye teknologi.

Augmented reality (AR) er et ekstra digitalt lag på den fysiske verden. Det kan både være grafik, lyd og berøring.
Et godt eksempel på brug af AR er Pokémon Go, hvor grafiske elementer(Pokémons) “lægges ovenpå” den virkelige verden.

Ligesom med ARKit til iOS, gør ARCore det muligt for udviklere, at udvikle forskellige AR-løsninger til Android. Og det er muligt uden brugen af ekstra hardware. Ved lancering understøtter ARCore SDK Google Pixel, Pixel XL, og Samsung Galaxy S8 med Android 7.0 Nougat eller nyere. Google forventer også at fremtidige modeller fra Huawei, LG og Asus vil understøtte den nye teknologi.

Annonce

google lancerer arcore til android

 

ARCore virker med Java/OpenGL, Unity og Unreal med fokus på tre ting.

Motion tracking som ved hjælp af telefonens kamera registrerer både position og retning, imens man bevæger telefonen. De virtuelle objekter placeres så ved hjælp af disse informationer.

Forståelse for omgivelserne som gør det muligt for ARCore at registrere, hvilken overflade de forskellige elementer placeres på.

Estimering af lys gør det muligt for udviklere, at få deres virtuelle objekter til at lyse på en måde, som matcher med omgivelserne. Det får dem til at fremstå mere realistiske.

 

Du kan få en ide om hvad ARCore er, og hvad softwaren kan, i videoen nedenfor:

 

Hold dig opdateret på de seneste nyheder om ARCore på VRNEWS.DK

Du kan også følge os på TwitterFacebook og LinkedIn, og få de seneste nyheder direkte i dit newsfeed.

Annonce
Annonce