Apple samarbejder med IKEA om at udvikle en augmented reality shopping app

Af |2017-07-12T04:56:55+00:0028. juni 2017, 20:15|Augmented reality (AR)|

Det er ikke mere end et par uger siden, at Apple afholdte deres årlige udvikler-konference WWDC. Her præsenterede de bl.a. deres første VR-ready iMac Pro, som kan købes fra December. Udover at lancere forskellige VR-produkter, løftede de også sløret for deres planer med augmented reality(AR), som de satser stort på. Ifølge Business Insider samarbejder Apple bl.a. med møbelgiganten IKEA, om at udvikle en IKEA augmented reality shopping app.

IKEA augmented reality shopping app bringer virtuelle møbler hjem

Den nye IKEA augmented reality shopping app er udviklet til, at hjælpe kunderne med at vælge hvilke møbler og tilbehør de skal købe til hjemmet. Når man f.eks. peger den nye iPhone ind i stuen, vil man kunne placere virtuelle møbler som et “ekstra lag” ovenpå det billede, som man ser på skærmen. På den måde vil man kunne se hvordan et specifikt møbel vil se ud hjemme i ens stue, inden man køber det med hjem. Det skulle give kunderne et bedre beslutningsgrundlag, når de køber nye møbler.

“Det vil blive den første augmented reality app, som giver dig mulighed for at tage en decideret købsbeslutning”, udtaler Michael Valdsgaard, chef for digital transformation hos IKEA Systems. Han afviser ikke at appen på et tidspunkt, vil få en decideret købsknap. “Det ideelle ville være hvis man kan placere en virtuel sofa i hjemmet, og se hvordan den passer ind, og herefter lægge sofaen i indkøbskurven og få den bragt hjem”.

ikea augmented reality shopping app

 

Appen er planlagt til at komme på markedet til efteråret. Den kommer formentlig samtidig med lanceringen af den nye iPhone 8 og iOS 11.

IKEA har et mål om at have ml. 500-600 produkter tilgængelige i appen. Herudover er det planen at nye kollektioner bliver lanceret i appen, inden de kommer i de fysiske butikker.

Ifølge Valdsgaard giver Apple´s fokus på augmented reality nogle spændende muligheder. Han mener også at Apple´s nye augmented reality-platform kan blive den største i verden.

 

Hold dig opdateret på de seneste nyheder om augmented reality på VRNEWS.DK

Du kan også følge os på TwitterFacebook og LinkedIn, og få de seneste nyheder direkte i dit newsfeed.