Annonce

Nordisk Film går sammen med japansk spiludvikler om at støtte nordiske VR-startups

Nordisk Film støtter nordiske VR startups

Den japanske spiludvikler gumi Inc, har længe været med til at støtte projekter i VR industrien. Deres seneste projekt er Nordic VR Startups (NVS), som Gumi Inc. for nyligt lancerede i samarbejde med Nordisk Film.

Det skriver VRfocus

Nordisk Film støtter nordiske VR startups

Nordisk baserede startups vil blive inviteret til at udvikle prototyper af VR produkter. Og med en seed funding på op til €100,000 EUR,(Ca. 750.000 kr.), kontorfaciliteter og back-office services. Herudover vil mentorer fra NVS støtte deltagerne med råd og vejledning fra eksperter. De vil også få hjælp til udvikling og drift af virksomheden.

Hironao Kunimitsu, CEO for gumi Inc. siger i en udtalelse:. “Den nordiske region har en enorm talentmasse indenfor
spil- og film industrien. Vi er fokuseret på at gøre det muligt for disse talenter, at vokse i markedet for VR med vores økonomiske ressourcer og ekspertise. Vi har allerede haft stor succes med vores Tokyo VR Startups-program i Østen.
Og ved at samarbejde med Nordisk Film, er vi i stand til at udvide vores program yderligere i Europa”.

Annonce

Startups i Finland vil også kunne søge om funding til R&D fra vores officielle partner Tekes, som er et Finsk
innovations-bureau. Startups vil blive opfordret til at deltage i forskellige events og det community som FIVR har sat op. FIVR er en Finsk non-profit VR Forening, som har til opgave at udvikle VR og AR-markedet i Finland.

“Ved at kombinere vores stærke nordiske ekspertise indenfor underholdning, og gumi´s erfaring med at drive succesfulde VR-acceleratorer, håber vi at vi kan hjælpe nordiske VR-firmaer videre til det næste niveau. Når Nordisk Film støtter nordiske VR startups er det fordi, at vi tror på at de kan hjælpe til med at udvikle det nordiske VR økosystem og sætte fart i den lokale VR industri i de kommende år,” tilføjer Suman Rath, Senior Vice President hos Nordisk Film.

 

Annonce
Annonce