Annonce

Facebook lancerer plugin som kan optage 360 graders indhold i VR

optage 360 graders video og billeder i VR

Facebook´s F8 konference er netop overstået, og Facebook har bl.a. lanceret et plugin, som gør det muligt for brugere at optage 360 graders video og billeder i VR.

Med det nye plugin, cementerer Facebook vigtigheden af, at være sociale og dele med venner, også når man er i virtual reality.

Nu kan du optage 360 graders video og billeder i VR

Hvis du nogensinde har prøvet at spille et VR spil, så har du måske også gerne ville dele det med dine venner.
Med et almindeligt screenshot, kan du kun vise et her-og-nu billede, fra en specifik vinkel. Nu har Facebook præsenteret et plugin, som gør det muligt at optage 360 graders video og billeder i VR.

Pluginnet anvender såkaldt cube-mapping, en kombination af seks flader i en kasse, fremfor at klistre det sammen til en 360 graders kugle. Ved at anvende denne metode, kan man optage 360 graders video og billeder i VR her-og-nu.
Og på samme tid bevare de 90 fps, som sikrer en høj billede-kvalitet. Facebook´s minimum opløsning i deres News Feed er 1080 pixels og 4K for VR, som begge er understøttet af pluginnet.

Annonce

optage 360 graders video og billeder i VR

 

Oculus´s software ingeniører Homin Lee og Chetan Gupta forklarer hele processen i en blog-post. “Vi vidste at det ville blive svært, at optage 360 graders indhold imens man er i VR.”

“Vi startede med at undersøge andre plugins, hvis funktioner mindede om et 360 graders kamera inde i et spil.
Alle plugins tog et antal billeder, og klistrede dem sammen til et 360 graders billede. Desværre tog det 20-40 sekunder at tage billederne og klistre dem sammen til et 360 graders billede. Vi ønskede en løsning, som kunne optage 360 graders indhold fra VR og klistre det sammen på samme tid.”

“Da vi udviklede 360 graders video til News Feed, erfarede vi at cube-mapping gav et bedre resultat og en bedre streaming kvalitet.”

Udviklere kan integrere pluginnet 360 Capture SDK i deres videospil eller VR app, ved at downloade det her.

 

Se Facebook´s officielle præsentationsvideo herunder:

 

Annonce
Annonce