Rejs norden rundt med virtual reality

By |2017-04-28T14:50:16+00:0026. januar 2017, 12:30|Virtual reality (VR)|

Rejs norden rundt med virtual reality.

Et hold fotografer har rejst rundt i Skandinavien og optaget nogle af de mindre kendte destinationer i virtual reality. Se resultatet her.

Det er ikke længe siden, at vi kunne skrive om denne 360° video fra det hvide hus i Washington, hvor præsidenten åbnede for den unikke mulighed at opleve det berømte palæ indefra.

Denne type videoer bliver langsomt mere og mere populære på nettet, og nu har du også muligheden for at opleve nogle af de smukkeste steder i norden i en ny 360 video.

 

360°-video fra: Expedia.dk

Bemærk at ikke alle browsere understøtter 360°-video, vi anbefaler den nyeste version
af Chrome, Firefox eller Opera.
Læser du artiklen fra en smartphone eller tablet kan du se videoen i 360° med YouTube-appen.

 

Stor udfordring at filme

Selve indspilningen til det endelige resultat blev udført ved brug af syv individuelle kameraer, hvilket viste sig at være en kæmpe udfordring til tider. Det giver nemlig en del logistiske udfordringer, at arbejde med så mange kameraer på samme tid.
Hvert kamera skal have sit eget hukommelseskort, egne batterier og ladere.
Desuden skal optagelserne fra de mange forskellige kameraer naturligvis også håndteres forsigtigt i redigeringen efterfølgende.

Herudover har fotograferne udtalt, at det er ekstremt vigtigt at sørge for at starte optagelsen fra de forskellige kameraer i den rigtige rækkefølge, hvis man vil opnå et brugbart resultat.

Heldigvis lykkedes det for teamet, der måtte arbejde hårdt for at få det hele i kassen.
Expedia har skrevet lidt mere om det tekniske her, hvis man selv får lyst til at filme virtual reality.

 

360° videoen er blevet til i et samarbejde mellem Expedia og et engelsk fotografteam, der tilbragte månedsvis på farten for at få alle optagelserne i hus.