Annonce

Sony tager patent på kontaktlinser, som optager det du ser.

Sony tager patent på smarte kontaktlinser

Sony tager patent på smarte kontaktlinser.

Hvis du havde regnet med at Google Glass skulle blive det visuelle link til Internet Of Things?  Ideen er ikke blevet skrottet helt. Google arbejder stadig på sine Glass, men de er ikke de eneste som vil vil kombinere fremtidens teknologi med menneskets øje. Sony tager patent på smarte kontaktlinser som kan optage video. Det skriver edgy labs.

Sony tager patent på smarte kontaktlinser.

Andre smarte kontaktlinser har hidtil haft til formål at forbedre synet, eller at give brugeren en augmented reality-oplevelse. Sony har istedet for at kigge indad, valgt at kigge udad .
Et nyt patent, som de fik tilbage i April sidste år, beskriver en kontaktlinse, som kan kontrolleres ved hjælp af brugerens blink med øjet, og optage video af det du ser.

Det fungerer ved at der er indbygget nogle sensorer i kontaktlinsen, som kan registrere forskellen på frivillig og ufrivillige blink. Billedeoptagelserne og lagringen af disse vil blive placeret i linsen, som går rundt om iris. De genopladelige sensorer konverterer øjets bevægelser til strøm til linsen. Den data som indsamles, dvs. video og billeder, lagres på kontaktlinsens iris.

Annonce

Er det fremtidens teknologi?

En smart kontaktlinse har et stort potentiale, hvis det nogensinde blev til noget. Det ville give os et display til brug med augmented reality-teknologien. Når Sony tager patent på smarte kontaktlinser, kommer vi nærmere en fremtid,
hvor en kontaktlinse kan optage lige det som brugeren ser. Teknologien er desværre endnu for stort rent fysisk til at kunne integreres direkte i kontaktlinsen, derfor er det indtil videre kun muligt i teorien, så vi kommer nok til at vente lidt endnu på at se noget der minder om det.

Ligesom med andre teknologi-selskaber, som løbende tager patent på nye opfindelser, er der aldrig nogen sikkerhed for at produktet nogensinde bliver til virkelighed.

Annonce
Annonce