Annonce

Nordeuropas største virtual reality café ligger i Aarhus

virtual reality café

Vidste du at Nordeuropas største virtual reality café ligger i Aarhus?   Caféen hedder Limitless og er den første af sin slags i Danmark, og vi har været en tur forbi for at se nærmere på konceptet.

Danmarks første virtual reality café

Jeppe Zoffmann og Asbjørn Vohnsen som står bag Limitless, slog dørene op til Danmarks første virtual reality café
d. 11 Februar i år. Caféen er beliggende i hjertet af Aarhus, ca. 2 min. gang fra stormagasinet Salling, så folk kan komme ind fra gaden og prøve virtual reality. Hos Limitless nøjes du dog ikke med at få et par VR-briller på, som andre steder hvor man kan prøve virtual reality.

virtual reality café

Udover de obligatoriske VR-briller, har de to ejere også investeret i nogle maskiner, som er væsentligt mere avancerede end brillerne. Maskinerne er de nyeste inden for virtual reality, som er den sidste faktor før det føles som virkelighed. Maskinerne simulerer samtlige af dine bevægelser helt ned til 2,8 graders nøjagtighed, hvilket giver en følelse af, at du er personen i spillet.

På maskinerne er installeret flere forskellige typer spil og oplevelser. Alt lige fra klassiske kamp- og skydespil, til bilspil som du spiller imens du sidder i et rigtigt race-sæde. Nogle af spillene kan tage helt op til seks deltagere på samme tid. Det betyder, at man kan tage vennerne med og konkurrere mod hinanden.

Annonce

En flyvende start

Siden den nye virtual reality café slog dørene op tilbage i Februar måned er det kun gået en vej, fremad. “Vi har kun set en stigende interesse siden vi åbnede. Og det er kunder i alle aldre, som har været inde og prøve vores maskiner.
Vi ser både den helt lille knægt på 5 år, til Inger på 85, som gerne vil prøve virtual reality på den her måde”, siger Jeppe Zoffmann. “En stor del af vores kunder er også større selskaber, som booker plads i maskinerne. Det kan både være firma-events, eller private events, såsom polterabender og fødselsdage, hvor de kommer ind og konkurrerer mod hinanden.”

virtual reality café

 

Til spørgsmålet om Limitless i Aarhus er den sidste virtual reality café de åbner, er svaret klar; “Limitless i Aarhus er den første”, svarer Asbjørn Vognsen uden at tøve. “Vi kigger i øjeblikket på lokaler i København, hvor vi også gerne vil åbne en virtual reality café. Men vi skal finde den helt rigtige placering først, før vi kan sige noget konkret.” siger Asbjørn Vohnsen.

Der er pt. ikke nogle lignende muligheder for at prøve virtual reality på Sjælland. Det bliver derfor spændende at se hvordan Københavnerne tager imod en Limitless virtual reality café.

Fremtiden

Med virtual reality er mulighederne nærmest uendelige, og ambitionerne hos de to stiftere er store. Udover at tilbyde VR-oplevelser til kunder, som kommer ind fra gaden er der også andre spændende ting i støbeskeen. Bl.a. indenfor esport er der et stort potentiale, hvis man kombinerer det med virtual reality.

“Esport er kæmpestort i øjeblikket, og specielt i Danmark, da verdens bedste Counterstrike-hold er fra Danmark.
Men esport foregår altid foran en stor monitor, selvom det også sagtens kunne foregå i virtual reality”, siger Jeppe Zoffmann.

“Hvem siger f.eks. at man ikke kan spille Le Mans i virtual reality, hvor du får samme følelse af, at du sidder i en bil,
med den samme modstand og de rigtige vibrationer i rettet og du kan kigge dig over skulderen imens du spiller.
Det er et område, som ingen rigtig har taget fat i endnu, og hvorfor skulle det ikke blive ligeså stort som esport?
Det er i hvert fald et område vi kigger på med stor interesse”, slutter han.

 

Limitless er helt sikkert et besøg værd, og vi glæder os til at følge dem på mission, med at udbrede virtual reality ud til endnu flere mennesker.

Annonce
Annonce