Åbner i dag på Louvre: Mona Lisa får sin egen virtual reality-film

Mona Lisa: Beyond the Glass er navnet på VR-filmen, der går bagom det verdenskendte maleri. Den kan opleves på Louvre fra i dag og indtil den 24. februar 2020.

I disse dage hylder Louvre-museet i Paris renæssancekunstneren og altmuligmanden, Leonardo da Vinci, der døde i år 1519 – for 500 år siden i år.

Det sker med en række specielle udstillinger, deriblandt en 7 minutter lang virtual reality-oplevelse, der er udviklet af den franske producent Emissive og støttet af HTC VIVE Arts. VR-filmen går bagom da Vincis nok mest berømte kunstværk, Mona Lisa.

Det er første gang, at verdens største og mest besøgte kunstmuseum bruger VR i en kunstudstilling. Se en promovideo for udstillingen her:

Går bagom det verdenskendte maleri

Louvre håber på, at de besøgende kan bruge VR-oplevelsen til at komme tættere på det berømte maleri.

“Alle vil gerne se maleriet, men på grund af folkemængderne har man kun omkring 30 sekunder foran maleriet,” forklarer Emmanuel Gorinstein, der er Art Director for Emissive. Desuden er maleriet meget småt, og det hænger i en stor glasmontre. Det kan altså være meget svært at få set detaljerne med det blotte øje.

Sådan ser hallen, hvor Mona Lisa udstilles, ud på travle dage.

Nu kan maleriet altså ses i VR med ét af de VR-headsets, som Louvre har opstillet – og her er der ikke noget, der står mellem dig og kvinden med det gådefulde ansigtsudtryk.

Det er HTC Vive, der har leveret VR-headsettene til udstillingen som en del af elektronikgigantens VR-kunststøtteprogram, HTC VIVE Arts.

Billetter til udstillingen skal bestilles i forvejen, men Mona Lisa: Beyond the Glass kan dog også opleves hjemme fra sofaen. Oplevelsen bliver udgivet i dag på Viveport og andre platforme. Det er endda i en forlænget udgave, hvor man også får en tur igennem nogle af museets andre dele, hvor flere af da Vincis malerier hænger.

Billetter til udstillingen kan bestilles på Louvres hjemmeside. De koster 17 euro (cirka 127 kroner).


Husk, at du kan deltage i debatten under artiklen. Det kan du også på Facebook og LinkedIn, hvor vi holder dig opdateret med de seneste VR- og AR-nyheder fra ind- og udland. Du kan også tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev i bunden af siden.