Acer smider kommende VR-headset i skraldespanden

Af |2020-02-19T13:13:14+00:0019. februar 2020, 13:13|Hardware, Virtual reality (VR), Windows Mixed Reality (WMR)|

Efter længere tids spekulationer indrømmer Acer nu, at de har droppet planerne for deres kommende VR-headset. ConceptD OJO blev præsenteret i april 2019, men headsettet nåede aldrig at få pris eller udgivelsesdato.

Tilbage i april 2019 kunne vi fortælle, at Acer havde præsenteret deres nyeste VR-headset, ConceptD OJO. Det skete ved den årlige next@acer-konference, hvor Acer præsenterede den nye ConceptD-produktfamilie.

Dengang indeholdt ConceptD-familien stationære PC’er, laptops, monitorer og et VR-headset, der altså fik navnet ConceptD OJO. Det skulle tilsyneladende erstatte Acer’s tidligere VR-headset, Acer OJO.

Foto: Acer.
ConceptD-produktfamilien, som den så ud ved lanceringen i april 2019. Foto: Acer.

Nu indrømmer Acer så over for RoadtoVR.com, at VR-headsettet er blevet droppet. Acer uddyber ikke beslutningen, så vi kan kun gisne om baggrunden.

Er Microsoft skyld i den faldende VR-interesse?

Det nye VR-headset blev ligesom forgængeren, Acer OJO, præsenteret som en del af Microsoft’s Windows Mixed Reality-platform. Den største opgradering var på opløsningen, som blev øget fra 1440×1440 til 2160×2160 pixels per øje.

Det er vel at bemærke den samme opløsning, som HP Reverb har. Husk, at HP Reverb kort forinden var blevet præsenteret til stor begejstring, især på grund af den høje opløsning. Vi skrev i marts 2019, at HP Reverb satte nye standarder for WMR-platformen.

Efterfølgende løb HP Reverb dog ind i problemer. Først skulle VR-headsettet udgives i april 2019. Senere blev udgivelsen skubbet til 6. maj, hvorefter headsettet tilsyneladende var udsolgt. De få, der havde fået fat i Reverb, fortalte om displayproblemer, og i midten af juni 2019 udtalte HP, at Reverb ville blive sat til salg igen i juli måned. Juli kom og gik, og i slutningen af august blev Reverb sat til salg. De displayproblemer, der plagede VR-headsettets første parti, var nu løst.

LÆS OGSÅ: CopenX 2019: Hands-on med HP Reverb

Men Reverb’s turbulente lancering er ikke den eneste sky, der hænger over VR-delen af WMR-platformen. Microsoft har været relativt stille på VR-fronten, siden man lancerede platformen med et sæt controllers og en lang række kompatible VR-headsets tilbage i oktober 2017.

I stedet lader Microsoft til at fokusere deres ressourcer på den anden del af WMR-platformen – nemlig AR. Sidste år løftede computergiganten sløret for den længe ventede anden generation af AR-headsettet HoloLens.

Samtidigt har de fleste af Microsoft’s VR-samarbejdspartnere – deriblandt Acer – tøvet med at præsentere ny VR-hardware til WMR-platformen, der efterhånden virker forældet, når det kommer til VR. Det er ikke utænkeligt, at Acer og de andre hardwareproducenter er bange for at satse på en VR-platform, der i øjeblikket ikke har en klar fremtid.

Selvom Acer nu dropper planerne om ConceptD OJO-headsettet, udtaler en talsperson, at “Acer fortsat udforsker muligheder og investerer ressourcer i XR-relaterede teknologier”.

Vi kan altså ikke udelukke, at Acer vil komme med ny VR-teknologi i fremtiden. Det bliver bare ikke i form af ConceptD OJO.


Følg VRNEWS.DK på Facebook og LinkedIn, hvor du både kan deltage i debatten og blive opdateret med de seneste VR- og AR-nyheder fra ind- og udland. Du kan også tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev i bunden af siden.