Bigscreen og Paramount åbner VR-biograf med blockbusterfilm

Af |2019-12-18T17:40:08+00:0018. december 2019, 17:40|3D, Software, Udland, Virtual reality (VR)|

VR-appen Bigscreen åbner nu en virtuel biograf med blockbusterfilm i 2D og 3D fra Paramount. Billetpriserne starter på $3.99.

Interstellar, Transformers og Indiana Jones er blot nogle af filmene på programmet i Bigscreen Cinema i denne måned.

I første omgang åbner VR-biografen dog kun i 10 lande: USA, Canada, Storbritannien, Tyskland, Frankrig, Spanien, Holland, Sverige, Australien og Japan. Der er endnu ingen dato på, hvornår Bigscreen Cinema åbner for danske brugere.

Her kan du se hele åbningsprogrammet:

Foto: Bigscreen.
Her er åbningsprogrammet. Foto: Bigscreen.

Bigscreen er en gratis social VR-app, hvor du kan hænge ud med VR-brugere fra hele verden og se film, spille spil eller endda holde møder. Appen, som har eksisteret siden 2014, har i forvejen over en million brugere. De mest engagerede af Bigscreen’s brugere tilbringer angiveligt 20-30 timer om ugen i appen.

Og nu lancerer Bigscreen så en biograf i VR.

Her kan du dele biografoplevelsen med andre VR-brugere fra hele verden, og ifølge Bigscreen kan du tage selfies, spise popcorn, drikke sodavand og smide med tomater. Du kan vælge mellem offentlige sale, hvor alle og enhver kan være med, eller private visninger, hvor det kun er dig og dine venner, der er med i salen. Og så har VR-biografen en forhal, hvor du kan mødes og snakke med biografens andre gæster. Det hele foregår selvfølgelig i VR, så du behøver ikke rejse dig fra sofaen.

Foto: Bigscreen.
Her er VR-biografens forhal. Foto: Bigscreen.

Bigscreen har indgået et samarbejde med Paramount, så hver uge er der fire nye film på programmet. Filmene vises hvert 30. minut, og der er både film i 2D og 3D på programmet. 3D-filmene kan angiveligt være endnu flottere i VR end i virkeligheden – hele biografsalen er jo en 3D-simulation.

I første omgang er det Paramount’s film, der vises, men der skulle være aftaler med andre filmstudier på vej næste år.

Bigscreen er gratis til Oculus Rift, Quest og Go, og til Valve Index, HTC Vive, Windows Mixed Reality og andre via Steam.


Følg VRNEWS.DK på Facebook og LinkedIn, hvor du både kan deltage i debatten og blive opdateret med de seneste VR- og AR-nyheder fra ind- og udland. Du kan også tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev i bunden af siden.