Blev designet i Tilt Brush: Nu er den på Time Magazine’s ’50 Best Inventions Of 2018′

Af |2018-12-03T13:17:46+00:003. december 2018, 13:14|3D, Udland, Virtual reality (VR)|

“Det var som at designe på steroider”, siger designeren bag Carry-On Closet. Produktet er tegnet i Tilt Brush og er nu blandt Time Magazine’s ’50 Best Inventions Of 2018′.

Af Rasmus Wærling Riiser

Tilt Brush er én af de VR-apps, der har fået opmærksomhed i mainstream-kulturen, fordi det er en enormt intuitiv illustration af VR’s potentiale. Blandt andet har appen spillet en hovedrolle i ét af Jimmy Fallons indslag i The Tonight Show:

Jimmy Fallon leger med VR i The Tonight Show.

Og nu har vi fået et meget konkret eksempel på, hvordan Tilt Brush kan have praktiske anvendelser. Adrian Solgaard har opfundet en kuffert, hvor tøjet ligger i foldbare hylder. På den måde behøver du ikke at pakke alt dit tøj ud for at finde lige dét, du leder efter. Han fortæller:

“Det tog kun to minutter at tegne i VR. Det komplekse i produktet var at lave en kuffert, der ikke vælter. Så at kunne visualisere det i 3D og sige ‘Okay, her er hylderne, og her er tøjet’ – at se det lod mig forestille mig vægtsystemerne og regne ud, at døren skulle være åben for at bære vægten af kufferten. Man kunne se alle delene mødes – det var som at designe på steroider. Tre dage senere havde jeg lavet en fysisk prototype,” fortæller opfinderen, Adrian Solgaard, til VRscout.com.

O
Fotos: Adrian Solgaard.
Fotos: Adrian Solgaard.

Og nu har han altså æren af at se sin opfindelse på Time Magazine’s 50 Best Inventions Of 2018 – og det er altså helt uden VR-ekspertise:

“Det var min første oplevelse i VR. Det første, jeg gjorde, var at tegne en bil. Det var helt ligesom en fireårig ville tegne den – med baggagerum, motorhjelm og hjul. Jeg tegnede det først i 2D, og så gik jeg om på siden af den og tegnede luftindtaget, så tegnede jeg den anden side, og så satte jeg mig der hvor førersædet var. Jeg placerede mig selv dér med et rat og et kæmpestort instrumentbræt. Det var ligesom den ægte vare. Og så begyndte jeg at tænke ‘Vent lige et øjeblik, jeg har jo haft denne her idé, som jeg har grublet over i et par måneder. Jeg bliver nødt til at vise det,’ fortæller han om sin aha-oplevelse i VR.

Citatet er oversat fra engelsk.

Adrian Solgaard tilskriver VR en stor betydning i designprocessen bag sin kuffert-opfindelse: “Udover bare at se det i 2D, så lader VR dig virkelig forstå det.”

Foto: Adrian Solgaard.
Foto: Adrian Solgaard.

Følg VRNEWS.DK på FacebookInstagram og Twitter og bliv opdateret med de seneste VR- og AR-nyheder fra ind- og udland. Du kan også tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev i bunden af siden.