Børns Vilkår og TrygFonden lancerer VR-film for at sætte fokus på mobning

To børn i hver skoleklasse. Så mange børn mobbes i gennemsnit i Danmark, og det er alt for mange ifølge Børns Vilkår. TrygFonden og Børns Vilkår lancerer derfor en VR-film for at sætte fokus på mobning.

Børns Vilkår og TrygFonden lancerer VR-film for at sætte fokus på mobning

Med en ny kampagne kaldet #DeVoksnesAnsvar, forsøger Børns Vilkår og TrygFonden at sætte fokus på mobning,
og lancerer i den forbindelse en VR-film.

For alt for mange børn er tilråb, hån, grimme øgenavne og udelukkelse fra fællesskabet en del af hverdagen.
Hver 7. forælder med børn i alderen 10-15 år har oplevet, at deres barn ofte eller en gang imellem er blevet mobbet i skolen. Bare halvdelen af alle forældre svarer, at deres børn aldrig er blevet mobbet.

“Undersøgelsen bekræfter det vi allerede ved fra bl.a. BørneTelefonen: Alt for mange børn i Danmark udsættes for mobning. For den enkelte kan mobning have store konsekvenser både nu og her, og på sigt påvirker det også hele klassen, hvis der ikke bliver taget hånd om problemerne,” siger vicedirektør i Børns Vilkår, Helle Tilburg Johnsen.

Skolen og forældrene spiller en afgørende rolle for at forebygge og stoppe mobning. Mobning opstår ikke på grund af enkelte børn. Børn er ikke onde. Mobning opstår i usunde fællesskaber. Sammen kan skolen og forældrene skabe sunde fællesskaber og stoppe mobning, før det sker. Imidlertid angiver hver fjerde forælder, at trivsel og mobning ikke har været et tema på skolernes forældremøder.

“Trivsel bør være et tema på hvert eneste forældremøde, for det er meget lettere at forebygge end at stoppe mobning. Med kampagnen #De VoksnesAnsvar ønsker vi netop at rette fokus på, at børnene har brug for støtte til at bekæmpe mobning, “siger Gurli Martinussen, direktør i TrygFonden.

VR-film og forældre, der tager ansvar

Sammen med kampagnen offentliggøres en vr-film, der tager seerne med helt ind i klasserummet, hvor mobningen finder sted. Blandt klassekammerater og skoletasker oplever man mobning gennem et barns øjne,
og på den måde skal filmen give en forståelse af, hvordan mobning føles og give lyst til at handle. Ved hjælp af et interaktivt dialogredskab, skræddersyet til et forældremøde, kan forældre aktivt involvere sig i kampen mod mobning.

”Gennem en række små film med dilemmaer kan man på forældremødet få talt om, hvordan man fx tackler udelukkelser på de sociale medier og hårdt sprog blandt børnene. Mobning gør ondt på hele klassen og skader fællesskabet og indlæringen, og når alt kommer til alt er den bedste kur mod mobning god trivsel i klassen.”

“Vi håber derfor, at de konkrete redskaber kan være med til at styrke samarbejdet mellem skole og forældre, så vi kan komme mobning til livs,” siger Helle Tilburg Johnsen.

Du kan se filmen herunder:

Bemærk; Hvis du læser denne artikel i en browser på din smartphone eller tablet, vil du ikke kunne afspille videoen i 360 grader. Du kan se den ved at hente YouTube-appen ned på din enhed og klikke her.

 

Hold dig opdateret på de seneste business cases hvor der er anvendt VR-film på VRNEWS.DK

Du kan også følge os på TwitterFacebook og LinkedIn, og få de seneste nyheder direkte i dit newsfeed.

 

Gå tilbage til oversigten og se flere nyheder

 

By |2018-03-21T15:22:54+00:00marts 6th, 2018|

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret på de seneste nyheder indenfor VR, AR og MR fra ind- og udland.