Bose præsenterer AR platform

I denne uge afholdes den store konference SXSW, hvor flere store teknologi-selskaber præsenterer nye produkter. Bl.a. har den danske producent af højtalere og høretelefoner Bose, netop lanceret Bose AR, som er en nyudviklet audio augmented reality platform.   

Bose præsenterer Bose AR platform på amerikansk teknologi-konference

I denne uge har Bose præsenteret Bose AR, verdens første audio augmented reality platform, og tilhørende AR-briller til at lytte med. Der er tale om en Bose AR prototype, som skal skyde fremtidens mobile lyd igang.

I modsætning til andre AR-produkter og platforme, ændrer Bose AR ikke på det du ser, men ved til gengæld hvad du ser, uden en integreret linse eller en smartphones kamera.

Istedet for at lægge et ekstra lag ovenpå den virkelighed man ser, tilføjer Bose AR et hørbart lag af informationer og oplevelser. Ifølge Bose selv, skulle dette ekstra lag gøre dagen bedre, lettere, mere meningsfuld og mere produktiv.

Bose AR

Det er første gang vi ser en AR platform, hvor brugeren er i stand til at høre lyd ved hjælp af et par AR-briller.

“Bose AR repræsenterer en ny form for augmented reality, som placerer lyd i brugerens omgivelser, istedet for digitale elementer. På denne måde kan du fokusere på verden omkring dig, fremfor at skulle kigge igennem et lille display”,
siger John Gordon, vice president for Bose´s Consumer Electronics Division.

Bose´s AR platform kan bygges ind i høretelefoner, briller, hjelme og andet. Og istedet for at skulle swipe, skrive eller trykke på en touchscreen for at navigere rundt i systemet, kan man styre indholdet med små simple bevægelser med hovedet.

Bose AR

Sammen med lanceringen af deres AR platform, præsenterede Bose også deres første produkt som understøtter platformen i form af et par briller. Brillerne som er kompatible med Bluetooth, kommer med en indbygget mikrofon,
og har den akustiske teknologi bygget ind i brillestellet.

Ved første øjekast ligner det et par almindelige solbriller, men fungerer nøjagtig ligesom et par Bose høretelefoner.

En virtuel assistent

Bose AR kan også bruges som en form for virtuel assistent, og kan f.eks. oversætte teksten på et skilt, som brugeren kigger på. Det kan også fortælle historien bag et maleri, som brugeren står og kigger på.

Til at starte med har en lang række udviklere fået adgang til Bose´s AR platform, for at prøve det af og udvikle løsninger til platformen.

Bose samarbejder bl.a. også med firmaer som TripAdvisor, TuneIn og Yelp, som skal udvikle endnu flere løsninger til platformen.

Udviklere som er interesseret i at arbejde med platformen, kan skrive sig op her.

 

Hold dig opdateret på de seneste nyheder om AR-produkter på VRNEWS.DK

Du kan også følge os på TwitterFacebook og LinkedIn, og få de seneste nyheder direkte i dit newsfeed.

 

 

Hold dig opdateret på de seneste nyheder om AR-produkter på VRNEWS.DK

Du kan også følge os på TwitterFacebook og LinkedIn, og få de seneste nyheder direkte i dit newsfeed.

 

 

By |2018-03-12T21:14:23+00:00marts 12th, 2018|

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret på de seneste nyheder indenfor VR, AR og MR fra ind- og udland.