Brætspil med AR: Tilt Five afslutter Kickstarter-kampagne med knap 400 % finansiering

Af |2019-10-31T11:48:46+00:0030. oktober 2019, 13:22|3D, Augmented reality (AR), Hardware, Udland, VR/AR gaming|

AR-brætspilskonceptet Tilt Five har netop afsluttet sin Kickstarter-kampagne, hvor de har bedt om $450.000 men indsamlet næsten det firdobbelte. Få detaljerne her.

Se en promovideo for Tilt Five her:

Kickstarter-kampagnen åbnede i slutningen af september måned og bad dengang om 450.000 dollars til at gøre konceptet til virkelighed. Tirsdag kunne kampagnen så slutte, lidt over en måned efter lanceringen, med 1.767.301 dollars fra i alt 3.345 individuelle støtter. Det er næsten fire gange så meget, som de i første omgang bad om.

Unik AR-teknologi

Tilt Five’s koncept er anderledes end noget andet på AR-markedet, fordi det bruger et refleksivt spillebræt ligesom de spejle, der står på Månens overflade. Det betyder, at alle spillere ser noget forskelligt på brættet – og det er derfor oplagt til spil, hvor hver spiller har forskellige roller og måske også adgang til forskellige informationer.

AR-brillerne fungerer helt konkret ved at tracke prikkerne i kanten af spillebrættet og så projicere et billede ned på brættet, som reflekterer billedet tilbage i øjnene på brugeren. Der er altså ikke tale om et decideret display som i de fleste andre AR-teknologier. AR-brillerne kræver et kabel til en PC eller en Android-smartphone, der kan klare det tunge processorarbejde, men ellers klarer brillerne resten selv.

Se teknologien i spil i denne video, som Tilt Five har offentliggjort, hvor der er filmet gennem AR-brillerne:

Det unikke AR-koncept lanceres som en brætspilsplatform – men AR-teknologien kan i teorien også bruges af virksomheder, der for eksempel vil samarbejde om visualiseringer på et bord. Tilt Five fokuserer dog i øjeblikket kun på spil.

Tidligere kendt som CastAR

Tilt Five’s AR-teknologi har været flere år undervejs, og AR-brillerne har blandt andet også gået under navnet CastAR.

Foto: RoadtoVR.com
En prototype af CastAR-brillerne. Foto: RoadtoVR.com

Jeri Ellsworth begyndte at udvikle AR-brillerne som et internt projekt i Valve. Da Valve skrottede projektet i 2013, valgte hun og en håndfuld kolleger at fortsætte udviklingen selvstændigt. I 2017 drejede CastAR dog nøglen om, og i dag fokuserer Ellsworth, der nu er CEO i Tilt Five, tilsyneladende udelukkende på at bruge AR-teknologien til gaming. Det ser nu ud til, at hun efter mange år endelig har fået succes med teknologien – denne gang i en mere populær indpakning.

Kickstarter-kampagnen for Tilt Five er nu afsluttet, og AR-brætspillet skal efter planen lande i de første postkasser allerede i februar 2020. Derefter vil det sandsynligvis blive udgivet til offentligheden senere på året.


Følg VRNEWS.DK på Facebook og LinkedIn, hvor du både kan deltage i debatten og blive opdateret med de seneste VR- og AR-nyheder fra ind- og udland. Du kan også tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev i bunden af siden.