Canon afslører ny version af deres astronomisk dyre enterprise AR-headset

Af |2020-02-12T14:37:08+00:0012. februar 2020, 14:22|Augmented reality (AR), Hardware, Mixed reality (MR), Udland|

Den gamle version af AR-headsettet koster over en halv million kroner stykket. Nu får headsettet en ny, smart sensor, et bedre display og en lavere vægt.

Den japanske kameragigant, Canon, løfter nu sløret for en opdatering til deres enterprise AR-headset MREAL Display MD-10, der blev lanceret helt tilbage i 2016.

Canon MREAL Display MD-10 gjorde sig især bemærket med prisen, som ligger på ¥9.000.000, eller cirka 560.000 kroner.

MD-10 er et PC-opkoblet AR-headset designet til enterprisebrug. Med MD-10 samarbejder Canon allerede med en lang række japanske virksomheder. De tæller blandt andet bilfabrikanten Toyota, jernbaneselskabet JR East, Japans nationale videnskabsmuseum og dinosaurmuseet i Fukui-præfekturet.

Indtil videre har MD-10 kun været tilgængelig for Japanske virksomheder. Det lader til, at den nye generation også kun vil sælges i Japan – i hvert fald indtil videre.

Nu får headsettet en ny, smart sensor, et bedre display og lavere vægt

Det nye AR-headset har fået navnet MREAL Display MD-20 og kommer med en række opgraderinger.

Først og fremmest kommer MD-20 med en ny, specialudviklet CMOS-sensor med global lukker. Sensoren skal lade AR-headsettet tage endnu skarpere billeder af omverdenen. Canon fortæller, at sensoren kan “tage præcise billeder af den virkelige verden uden forvrængning”.

Den nye kamerasensor skal hovedsageligt bruges til passthrough-billeder, hvor brugeren “ser gennem” AR-headsettet. Sensoren skal dog også bruges til at konstruere et tredimensionelt kort af omgivelserne. På den måde kan MD-20 tracke brugerens placering og bevægelser i de tredimensionelle rum.

Med den nye kamerasensor og et nyt display på 2560×1600 pixels per øje kan MD-20 placere realistiske 3D-objekter i dine omgivelser. Se et eksempel her:

Foto: Canon.
Kan du gætte, hvilken af bilerne, der er virtuel? Det er den til højre. Foto: Canon.

Derudover har det nye display bedre farver og et lidt bredere field of view, eller synsfelt. I stedet for MD-10’s 60 graders horisontale og 40 grader vertikale synsfelt har MD-20 nu fået et 70 graders horisontalt og 40 grader vertikalt synsfelt.

Sidst men ikke mindst har Canon forbedret AR-headsettets vægt drastisk. MD-20 vejer ca. 620 gram, hvilket er markant mindre end MD-10’s vægt på 1,04 kg.

Foto: Canon.
Canon MREAL Display MD-20 kan gøres håndholdt. Foto: Canon.

MD-20 er stadig under udvikling, og Canon regner med at nedsætte vægten endnu mere, før headsettet sættes til salg.

På trods af de imponerende specifikationer er det svært at forestille sig, at MD-20 egner sig til andet end hyper-specialiserede anvendelser, der kræver den absolut bedste hardware. Konkurrenter som Microsoft’s HoloLens og Magic Leap One koster peanuts i sammenligning med MD-20. For slet ikke at nævne startups som Varjo og nu også Lynx, der begge tilbyder lignende MR-løsninger til en brøkdel af den pris, som Canon kræver for MD-20.

LÆS OGSÅ: Kommer til sommer: LYNX-R1 er et standalone mixed reality headset med hand- og eye-tracking

Canon har endnu ikke afsløret dato eller pris for MD-20, så vi kan kun gætte. Men hvis prisen på MD-10 er nogen indikation, bliver MD-20 en meget dyr affære.

Hvis du er i Japan om to uger og vil se MD-20 med egne øjne kan headsettet opleves på 3D & Virtual Reality-messen (IVR), der afholdes i byen Chiba, øst for Tokyo, fra 26. til 28. februar 2020.


Følg VRNEWS.DK på Facebook og LinkedIn, hvor du både kan deltage i debatten og blive opdateret med de seneste VR- og AR-nyheder fra ind- og udland. Du kan også tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev i bunden af siden.