CES 2020: Teslasuit løfter sløret for ny haptisk handske

Af |2020-01-09T14:50:01+00:009. januar 2020, 14:49|CES (Consumer Electronics Show), Hardware, Udland, Virtual reality (VR)|

VR-handsken fremvises i disse dage ved CES 2020-messen i Las Vegas.

Producenten bag Teslasuit, en haptisk heldragt designet til VR, har løftet sløret for en haptisk handske, der kan simulere berøring i VR.

Se heldragten i aktion i denne test fra CNET:

Den nye handske, som har fået navnet Teslasuit Glove, skal simulere de dele af oplevelsen, som hverken VR-headsettet eller heldragten kan – fornemmelen af at holde noget i hånden i VR. Den kan både bruges sammen med Teslasuit-heldragten via en WiFi-forbindelse, men handsken kan også bruges med et VR-headset uden heldragten.

Derudover kan handsken give vibrationsfeedback, og så kan den måle brugerens puls og tracke brugerens håndleds- og håndbevægelser ned til hver finger.

Foto: Teslasuit.
VR-handskens funktioner. Foto: Teslasuit.

Teslasuit udtaler i forbindelse med lanceringen:

“Vi har skabt Teslasuit Glove for at udvide vores XR-træningsfunktioner. Men viften af integrerede funktioner gør vores produkt ekstremt alsidigt til en lang række industrier.

Teslasuit Glove vil ramme markedet i den anden halvdel af 2020. Vi har allerede transformeret XR-industrien, og nu sætter vi brugeren i stand til at gøre så meget mere.”

Teslasuit i forbindelse med lanceringen. Oversat fra engelsk.

Ved CES 2020-messen fremvises handsken, men de besøgende får ikke lov til at prøve den på endnu – den er stadig på vej gennem testfasen.

Her er nogle fotos fra fremvisningen af handsken på CES-messens første dag:

Animation: Teslasuit.
Handsken set fra flere vinkler. Animation: Teslasuit.

Selvom prisen endnu ikke er offentliggjort, gætter VRScout.com på, at den vil ligge omkring de $5,000 (knap 33.500 kroner). Det er en meget høj pris, når man tænker på, at de fleste VR-headsets kan fås for under 15.000 kroner.

Handsken er designet til enterprisebrug, så prisen vil sandsynligvis ligge for højt til at tiltrække de almindelige forbrugere. Men det er slet ikke sikkert, at det tunge prismærke vil afskrække de store virksomheder.

Teslasuit er ikke de første på markedet med en haptisk handske til VR. Det er altså op til Teslasuit at bevise handskens værd, når den efter planen rammer markedet i anden halvdel af 2020.

LÆS OGSÅ: HaptX er klar med development-kit


Følg VRNEWS.DK på Facebook og LinkedIn, hvor du både kan deltage i debatten og blive opdateret med de seneste VR- og AR-nyheder fra ind- og udland. Du kan også tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev i bunden af siden.