Colorado State University investerer i nyt virtual reality-klasseværelse med 100 VR-headsets

Af |2019-10-17T21:32:35+00:0017. oktober 2019, 21:32|Hardware, Software, Udland, Virtual reality (VR), Windows Mixed Reality (WMR)|

Det nye virtual reality-klasseværelse skal bruges til at supplere de biomedicinstuderendes undervisning i anatomi. Universitetet har selv udviklet både koncept og software.

Colorado State University i Fort Collins, Colorado, USA, har for nylig investeret i et nyt VR-lab, der skal supplere undervisningen i de medicinske og biologiske fag. Udover det nye VR-lab skal undervisningen også stadig foregå med mere traditionelle metoder i almindelige laboratorier og med virkelige (døde) menneskekroppe.

Det nye VR-lab har 100 PC’er fra HP, og hver PC er tilkoblet ét Samsung Odyssey+ VR-headset, der hænger fra loftet. Samsung Odyssey+, der er en del af Windows Mixed Reality-platformen, har især fået ros for sit OLED-display.

LÆS OGSÅ: Samsung offentliggør Odyssey+ med anti-SDE-display

De 100 VR-headsets er arrangeret i grupper af 4, og der er altså tænkt gruppearbejde ind i måden, det nye VR-klasseværelse er indrettet på.

Universitetet har desuden udviklet sit eget VR-anatomiprogram, BananaVision, som skal bruges i undervisningen. Se en præsentationsvideo for BananaVision her:

BananaVisions kan for resten potentielt bruges til mere end undervisning. Tod Clapp, der er Executive Director for BananaVision, forklarer:

“Forestil dig, at du skal fortælle en patient, at de bliver nødt til at fortsætte den her behandling resten af deres liv. Én af de ting, som VR kan gøre, er at vise og demonstrere for patienten, og hjælpe patienten med at forstå, hvordan den behandling kommer til at øge deres livskvalitet.”

Tod Clapp, BananaVision Executive Director.

Ikke det første eksperiment med VR

Det er ikke første gang, at Colorado State University bruger VR i undervisningen. Tilbage i 2017 udviklede de deres første VR-modul til anatomiundervisningen. Du kan se en video om projektet fra august 2017 her:

Nu har universitetet så valgt at satse mere på VR-undervisning med det nye VR-lab. Med de 100 VR-headsets kan de bruge VR i undervisningen af mange studerende på én gang. Softwaren har desuden fået en ny funktion, hvor underviseren i den ene ende af lokalet kan hoppe mellem de forskellige gruppesessioner og på den måde undervise hele holdet uden at tage VR-headsettet af.


Husk, at du kan deltage i debatten under artiklen. Det kan du også på Facebook og LinkedIn, hvor vi holder dig opdateret med de seneste VR- og AR-nyheder fra ind- og udland. Du kan også tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev i bunden af siden.