Coop introducerer VR til træning af nye medarbejdere

Af |2018-06-04T20:31:52+00:004. juni 2018, 20:31|Virtual reality (VR)|

Anvendelse af VR til træning af medarbejdere er ikke et nyt fænomen, hvor bl.a. den tyske bilproducent Volkswagen træner flere af deres medarbejdere ved hjælp af VR-teknologien. Som den første dagligvarekoncern i Europa introducerer Coop nu VR til træning af nye medarbejdere. Det skriver Coop i en pressemeddelelse.

Coop introducerer VR til træning af nye medarbejdere

Som de første i Danmark introducerer Cop nu virtual reality for nyansatte i detailhandlen. Målgruppen er primært unge medarbejdere, og her går Coop nye veje for at sikre en introduktion der huskes.

Med hjælp af en særlig Coop-app og et par VR-briller, får man en oplevelse, der ellers mest kendes fra spil-verdenen.
VR-træningen er da også udviklet netop som et spil; I et butiks-univers, spiller den unge sig igennem en dag på jobbet og optjener løbende point, der motiverer til at gøre en ekstra indsats for kunderne og i butikkens daglige arbejde.

Brugeren optjener point, når de virtuelle kunder får en god oplevelse.

Tiltaget skal gøre det sjovere for de unge at starte i job i Coop, og det skal hjælpe de unge til at få forståelse for,

hvordan deres egen indsats kan øge kundernes tilfredshed, når de handler i Coops butikker.

Skal rulles ud i alle butikker

Selve appen er udviklet af Learningbank for Coop, der i øjeblikket tester konceptet i de 10 første butikker og til træning af salgselever på skoleophold. Det er planen, at det skal anvendes i alle butikker allerede senere i år.

“Vi vil gerne give vores mange, helt unge medarbejdere en sjov og motiverende start på jobbet i Coop. Derfor har vi valgt en ny teknologi, som de unge måske kender fra digitale spil, men som de i hvert fald ikke forbinder med at skulle lære noget. Med VR-træningen spiller de sig til en viden, som sætter fokus på at gøre en positiv forskel for Coops kunder,” siger senior HR-konsulent i Coop Anne Rahbek.

Som træningsmetode er VR hidtil kun blevet anvendt til højtuddannede i specialistfunktioner. I detailhandelen er Walmart for nyligt begyndt at anvende det i USA, mens Coop er de første i Europa og Danmark, der udnytter teknologien på denne måde.

 

Hold dig opdateret på de seneste nyheder om virtual reality på VRNEWS.DK

Du kan også følge os på TwitterFacebook og LinkedIn, og få de seneste nyheder direkte i dit newsfeed.

 

Gå tilbage til oversigten og se flere nyheder