CopenX 2019: Hands-on med HP Reverb

HP’s nye VR-headset blev sat til salg globalt i går – i dag fik vi fingrene i headsettet på CopenX 2019 i København.

HP Reverb er det nye VR-headset fra HP. Deres første VR-headset var designet som en del af Windows Mixed Reality-platformen, men med Reverb adskiller de sig lidt fra flokken med en markant højere opløsning og et nyt design. Controllerne har man dog taget med fra WMR-platformen.

Vi fik lov at opleve headsettet tidligere i dag på CopenX 2019-messen i København.

Nyt, flot display og forbedret ergonomi

Den største forbedring siden sidste generation er på displayfronten. Displayet i HP Reverb har en opløsning på 2160×2160 per øje. Det er en ret markant forbedring fra sidste generation, som kun havde 1440×1440 per øje, og det betyder faktisk også, at HP Reverb har et af de allerskarpeste displays på markedet.

Foto: VRNEWS.DK.
Foto: VRNEWS.DK.

Den første demo, vi prøver, er et virtuelt rum, hvor man med controlleren kan skifte opløsning mellem det nye og gamle VR-headset. Forbedringen er tydelig, og især tekst står nu rigtig skarpt.

Ergonomien er også forbedret siden sidste generation, og med en endnu lavere vægt – HP understregede, at Reverb faktisk kun vejer omkring halvt så meget som HTC Vive Focus Plus, der blev præsenteret kun et par meter væk – er HP Reverb meget behagelig at bære. Det eneste problem, vi oplevede under demoen, var, at læder-ansigtspuden blev hurtigt svedig. Den kan dog udskiftes. Og så er det synd, at der ikke er nogen IPD-indstilling på headsettet – så det passer sandsynligvis ikke optimalt til alles øjne.

Foto: RoadtoVR.com.
Venstre: HP’s første VR-headset. Højre: HP Reverb. Foto: RoadtoVR.com.

Mobilitet tænkt ind fra starten

HP Reverb’s tredje store styrke er den PC-rygsæk, der er udviklet af HP til netop dette formål.

Foto: VRNEWS.DK.
VR-rygsækken, som HP har udviklet. Foto: VRNEWS.DK.

Her har HP noget, som ingen andre på markedet kan tilbyde. Med computerrygsækken kan brugeren nemlig bevæge sig frit, som med et standalone VR-headset, men med høj performance som i ethvert andet PC VR-headset.

HP fortalte, at store virksomheder og organisationer som Nike, McLaren og den amerikanske hær bruger både Reverb og computerrygsækken til at enten designe produkter eller til at træne realistiske situationer, der ellers er svære at træne.

VRNEWS.DK er officiel mediepartner på CopenX 2019. Du kan se alle vores artikler om messen her. Der kan stadig købes billetter til summit-dagen torsdag den 9. maj på copenx.com.


Følg VRNEWS.DK på Facebook og LinkedIn, hvor du både kan deltage i debatten og blive opdateret med de seneste VR- og AR-nyheder fra ind- og udland. Du kan også tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev i bunden af siden.