CopenX 2019: Hands-on med HTC Vive Focus Plus

Af |2019-08-08T15:31:10+00:008. maj 2019, 12:39|Anmeldelser, CopenX, Hardware, HTC Vive, Indland, Virtual reality (VR)|

Vi prøvede HTC’s nye standalone VR-headset på CopenX @NextM i København.

Hvis du ikke ved, hvilken slags VR-headset, HTC Vive Focus Plus er, kan du læse vores artikel fra lanceringen i februar 2019 her.

HTC har flere nye VR-headsets på trapperne – både Vive Pro Eye, Vive Cosmos og Vive Focus Plus lander på hylderne i løbet af 2019. HTC har taget sidstnævnte med til København og fremviste en demo af en app, der bruges til genoptræning.

Lad os starte med oplevelsen inde i selve headsettet.

Stor frihed og brugervenlighed

Vive Focus Plus er et standalone VR-headset, hvilket betyder, at det ikke skal kobles op til en computer. Man kan bevæge sig frit rundt uden at bekymre sig om kabler.

Uden en PC kunne man frygte, at headsettets performance halter, men demoen, som vi prøvede i dag, præsterede fint. Opløsningen er naturligvis lavere end for eksempel HP Reverb, som vi prøvede i går, og derfor vil man måske vælge Reverb eller et lignende headset, hvis man har brug for skarphed og detaljerigdom. Men Vive Focus Plus handler tydeligvis mindre om performance og mere om brugervenlighed.

Den store ulempe ved HTC Vive Focus Plus er vægten – i går understregede HP da også, at Focus Plus vejer næsten det dobbelte af Reverb. Den højere vægt var ikke forstyrrende i den korte tid, vi brugte headsettet, men det kan blive et problem, hvis man skal bruge headsettet i længere tid.

Demoen, som vi prøvede, var en genoptræningsapp udviklet af VR Rehab og rettet mod ældre mennesker. Vi var i en lejlighed, hvor vi skulle samle objekter op og flytte dem rundt for at score point.

Nye ultrasoniske controllere

Her stjæler de nye controllere rampelyset. De bruger en ny form for tracking, som ingen af de andre, store hardwareproducenter på markedet bruger. De bruger nemlig ikke infrarødt lys, som det meste tracking i dag, men ultrasoniske lydbølger. Det kan måske sammenlignes med ekkolokalisering, som flagermus bruger. Hvis man kigger godt efter, kan man se de små fordybninger, som registrerer lydbølgerne:

Foto: VRNEWS.DK.
Foto: VRNEWS.DK.

De nye controllere fungerer rigtig godt, og det er tydeligvis målet, at selv 70-årige mænd og damer skal kunne være med. Lars Toft, der er Country Manager, Nordics hos HTC, fortalte en historie om en ældre dame, der ikke længere kunne hælde en kop kaffe op – men ved hjælp af VR-genoptræningen kunne hun på relativt kort tid lære at få kontrollen tilbage.

Fokus på enterprise

Mens consumermarkedet for VR halter en smule, så er der fart over feltet på enterprise-siden, hvor kunderne både er mere tålmodige og har flere penge på kontoen. HTC Vive Focus Plus er nærmest udelukkende tiltænkt enterprise-markedet, hvor produktdesign og træning er de mest oplagte use cases. Det nye VR-headset kan være et godt værktøj til let at træne en lang række forskellige situationer.

HTC går efter at sætte Vive Focus Plus til salg i denne måned, og prisen for headset og controllere vil være et sted mellem 6.000 og 7.000 kroner.

VRNEWS.DK er officiel mediepartner på CopenX 2019. Du kan se alle vores artikler om messen her. Der kan stadig købes billetter til summit-dagen i morgen torsdag den 9. maj på copenx.com.


Følg VRNEWS.DK på Facebook og LinkedIn, hvor du både kan deltage i debatten og blive opdateret med de seneste VR- og AR-nyheder fra ind- og udland. Du kan også tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev i bunden af siden.