CopenX afholder ‘BørneRiget Hackathon’

Af |2018-11-26T14:31:06+00:0026. november 2018, 14:30|Augmented reality (AR), Indland, Mixed reality (MR), Virtual reality (VR)|

CopenX og BørneRiget afholder senere på ugen en 42-timers hackathon, der skal resultere i innovative XR-løsninger til børn med kroniske eller sjældne sygdomme. Vindernes prototyper præsenteres til CopenX-konferencen til maj.

Den 30. november til den 2. december inviterer CopenX og BørneRiget 50 hackathon-deltagere fra VR/AR- og sundhedssektoren til at idéudvikle på nye XR-løsninger, der skal forbedre livet for børn i behandling for kroniske eller sjældne sygdomme.

Børnene i målgruppen er 8-18 år og bruger store dele af deres liv på hospitaler. Målet med hackathonet er at komme med bud på, hvordan man kan bruge VR- og AR-teknologier til at give børnene fællesskabsfølelse og succesoplevelser med genoptræningen og med livet helt generelt.

Ved hackathonets udgang vil en jury udnævne to vindere, der hver bliver tildelt 25.000 kroner og muligheden for at samarbejde med Rigshospitalet om at udvikle en prototype på løsningen. Prototypen vil så blive præsenteret til CopenX-konferencen i maj 2019.

Tilmeldingen er desværre lukket nu. Du kan læse mere om begivenheden her, eller se en kort video:

I mellemtiden vil vi glæde os til maj, hvor vi får lov at se en forsmag på fremtidens XR-løsninger til børn med sjældne eller kroniske sygdomme.


Følg VRNEWS.DK på FacebookInstagram og Twitter og bliv opdateret med de seneste VR- og AR-nyheder fra ind- og udland. Du kan også tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev i bunden af siden.