CopenX og Filmby Aarhus afholder XR-hackathon for klimaet

20-22. marts skal 45 deltagere arbejde sammen om XR-løsninger og -oplevelser, der bidrager til at løse klimaudfordringerne. Deltagelse er gratis med forplejning og overnatning.

Fra den 20. til 22. marts 2020 afholder CopenX og Filmby Aarhus et intenst, 42-timer langt XR-hackathon i Beder syd for Aarhus. Over de tre dage skal 50 deltagere arbejde sammen om at skabe XR-løsninger, der kan bidrage positivt til vores klima.

På hackathonets sidste dag præsenteres projekterne for et panel af XR-eksperter, som vælger et vinderprojekt, der belønnes med finansiering til at videreudvikle løsningen.

Både dansk- og engelsksprogede kan deltage. Det er gratis, og både forplejning og overnatning er inkluderet.

Ikke det første XR-hackathon fra CopenX

Tilbage i 2018 arrangerede CopenX et lignende arrangement i samarbejde med BørneRiget. Her var formålet at udvikle VR- og AR-løsninger, der kan motivere og forbedre livet for børn og unge med sjældne eller kroniske sygdomme.

Dengang mødtes 50 mennesker fra ind- og udland på Flakkebjerg Efterskole i Slagelse. På de tre dage gennemgik deltagerne konceptudvikling, planlægning og prototypeudvikling og præsenterede til sidst løsningerne for et ekspertpanel.

To vinderprojekter blev tildelt 25.000 kroner hver, og det ene projekt har siden indhentet over 2 millioner kroner i investeringer. Projektet er i øjeblikket i testfasen og vil i fremtiden udgøre fundamentet for en VR/AR-platform på Rigshospitalets børneafdeling.

Nu er fokus på klimaet

Ved dette års XR-hackathon vil der være fokus på FN’s berømte og berygtede verdensmål nummer 13: klimaindsats.

Udfordringen ved hackathonet lyder på at skabe XR-løsninger, der kan hjælpe virksomheder, organisationer eller borgere med at håndtere klimaforandringerne. Løsningerne skal skabe en kollektiv adfærd, der har en positiv effekt på klimaet, og som kan skubbe til klimaindsatsen på Christiansborg.

“Målet er at skabe nye løsninger, der enten (1) styrker modstanden mod og håndteringen af klimarelaterede risici, (2) fokuserer på at integrere klimaindsatsen i nationale politikker og strategier eller (3) bygger viden og evner til at imødekomme klimaforandringerne.”

CopenX i en pressemeddelelse. Oversat fra engelsk.

CopenX og Filmby Aarhus afholder hackathonet i samarbejde med Create Converge (et projekt finansieret af EU Interreg North Sea Region), HP, Intel, this. og Interactive Denmark West.

Du kan læse mere og tilmelde dig på copenx.com/hackathon2020.


Følg VRNEWS.DK på Facebook og LinkedIn, hvor du både kan deltage i debatten og blive opdateret med de seneste VR- og AR-nyheder fra ind- og udland. Du kan også tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev i bunden af siden.