CopenX: “Vi vil gerne vise, at VR er så meget mere end gaming”

Hvordan vil CopenX-konferencen holde sig relevant i sit fjerde leveår? Vi har taget en snak med to af hjernerne bag årets VR- og AR-konference.

2019 er det fjerde leveår for Danmarks første VR- og AR-konference – og siden jomfrumessen i 2016 er besøgstallet vokset fra en 300-400 stykker til knap 2.000 deltagende. Med de voksende besøgstal følger et stort ansvar – så hvordan vil CopenX blive ved med at facilitere udvikling i branchen her i landet?

Vi besøgte arrangørerne på det nye kontor på Frederiksberg Allé, hvor de flyttede ind i februar, til en snak om visionen for årets konference.

Foto: CopenX.
Therkel Sand Therkelsen, CEO i CopenX. Foto: CopenX.
Foto: CopenX.
Marie Høst, Head of Program, CopenX. Foto: Lasse Bech Martinussen.

VRNEWS.DK er for tredje år i træk officiel mediepartner på CopenX Realities 2019-konferencen i København. Konferencen løber af stablen den 7.-9. maj på Tap1 sammen med MarTech-messen NextM, og med et rendyrket CopenX-summit den 9. maj hos IDA.

Et større publikum

Samarbejdet med NextM er et nyt tiltag i år – og det er et valg, man blandt andet har taget for at udvide publikumsskaren. Therkel Sand Therkelsen, der er CEO i CopenX og var idémand bag den første konference i 2016, fortæller om det valg:

“Vi vil gerne lave en konference for dem, der arbejder med teknologien i dag. Men for os er det også væsentligt at udbrede det til alle de industrier, hvor teknologien ville være relevant for de fleste. Det gør også, at det ikke er alle, som kommer til CopenX hos NextM, som ved så meget om teknologierne – men når de går derfra, ved de forhåbentlig noget mere, og de ved forhåbentlig hvor de skal søge hen for at kunne arbejde videre med VR og AR.”

Therkel Sand Therkelsen, CEO i CopenX.

Selvom udviklingen måske ikke går så hurtigt, som nogle havde spået, er teknologien i dag et helt andet sted end den var i 2016 – så et fokus ved årets konference er også at vise, hvad VR og AR kan allerede i dag. Marie Høst, der er Head of Program hos CopenX, fortæller:

“Da Therkel startede CopenX i 2016, der var det et lille community, der mest kiggede på hinandens projekter. Og det, som er vigtigt for os at fortælle nu er, at det er relevant for virkelig mange forskellige brancher. Vi vil fortæller historierne om, hvordan teknologien allerede er implementeret, og hvordan den her industri bare vokser og vokser.”

Marie Høst, Head of Program i CopenX.

De tre spor: Sundhed, storytelling og interfaces

På summit-dagen er NextM så ude af billedet – og her kommer det for alvor til at handle om VR- og AR-branchen.

Det første spor handler om krop og sjæl, og blandt andet om hvordan VR/AR kan bruges i sundhedsindustren, samt hvordan man med VR og AR kan bekæmpe fordomme om køn og race.

Det andet spor har fokus på storytelling og hvordan man kan bruge VR til at skabe helt nye narrativer – hvor man går væk fra den traditionelle, lineære historiefortælling og hvor storytelling bliver interaktivt.

Og sidst, men ikke mindst, så handler det tredje spor om interfaces og digital transformation. Det er brand-aktuelt – det handler i høj grad om, hvordan teknologierne allerede i dag bruges til at optimere arbejds- og designprocesser. Men så handler det også om, hvordan vi mennesker vil interagere med teknologierne i fremtiden, og hvad der mon sker, når teknologierne bliver biologiske.

“Hvordan kommer vi til at designe for eksempel augmented reality oplevelser i fremtiden, når vi bevæger os ud over kun det visuelle spektrum og begynder at benytte andre sensoriske virkemidler, som indbefatter hele vores krop?”

Marie Høst, Head of Program i CopenX.

For første gang i Norden: prøv nogle af de spritnye VR-headsets

Vi er i disse måneder midt i en lavine af nye VR-headsetudgivelser, og derfor er det oplagt at tale om den nyeste hardware på årets CopenX.

Det vil være muligt at prøve det famøse Varjo VR-1, som efter sigende har menneskeøje-lignende opløsning i midten af displayet. Og så vil gæsterne, som de første i Norden, kunne prøve både Reverb, det nye Windows Mixed Reality-headset fra HP, og Vive Focus Plus, HTC’s nye standalone VR-headset til enterprise.

(Her kan du læse, hvad vi har skrevet om Varjo VR-1, HP Reverb og HTC Vive Focus Plus.)

CopenX har fra starten været en international konference, og der er igen i år store, internationale navne på tavlen. For eksempel kommer Jaroslav Beck, der er stifter og CEO i Beat Games, som står bag det voldsomt populære VR-spil, Beat Saber. Desuden kan gæsterne selv prøve kræfter med spillet i en Beat Saber-konkurrence, hvor Beck selv vil være dommer.

Foto: CopenX.
Jaroslav Beck. Foto: CopenX.

Mere end gaming

Men selvom gaming er en stor del af VR-branchen i dag, vil CopenX i år handle om meget mere. Therkel Sand Therkelsen forklarer:

“Vi vil gerne være den største og bedste platform for vidensdeling og samarbejde af VR- og AR-teknologi i Norden. Vi har en helt grundlæggende mission om at få viden om den nyeste VR-udvikling ud til alle, der kan bruge det til noget. Vi vil gerne vise, at VR er så meget mere end gaming. Vi vil samtidig skabe en platform, hvor vi kan forbinde nye virksomheder med vækstkapital, eller opgaver i det offentlige og private erhvervsliv.”

Therkel Sand Therkelsen, CEO i CopenX.

Billetter til konferencen kan købes på copenx.com.


Følg VRNEWS.DK på Facebook og LinkedIn, hvor du både kan deltage i debatten og blive opdateret med de seneste VR- og AR-nyheder fra ind- og udland. Du kan også tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev i bunden af siden.