Dansk dyreværnsforening anvender VR til at fortælle om dyrenes forhold

Af |2018-04-13T10:18:09+00:0013. april 2018, 10:18|360 grader, Virtual reality (VR)|

Det er de færreste der ved, hvordan f.eks. en kyllings livscyklus ser ud fra æg til køledisk. Ved hjælp af virtual reality forsøger den danske dyreværnsforening Anima, nu at give folk på gaden et indblik i forholdende i landbrugs- og pelsindustrien.

Dansk dyreværnsforening anvender VR til at fortælle om dyrenes forhold

De fleste kender til det, at blive konfronteret af en såkaldt fundraiser på gaden, som ønsker at samle penge ind til en god sag. En af de foreninger som samler penge ind på denne måde er den danske dyreværnsforening Anima, som arbejder for at hjælpe dyr- med særligt fokus på pelsindustrien, det industrielle landbrug og dyreforsøg.

Anima som fører kampagner både i Danmark og internationalt, er afhængige af private bidragsydere for at kunne hjælpe dyrene.

I løbet af de sidste par måneder har Anima´s fundraisere på gaden, anvendt virtual reality til at formidle dyrenes forhold i landbrugs- og pelsindustrien. De folk på gaden, som siger ja til at prøve, får et VR headset på, hvorefter de ser en 360 graders film som viser forskellige dyrs livscyklus fra fødsel til død.

“Ved hjælp af virtual reality har vi mulighed for, at give folk på gaden en intens og nærværende oplevelse, hvor de ser virkeligheden gennem dyrenes øjne. Selvom der ikke er nogen, som bryder sig om at se på dyr som ikke har det godt,
så efterlader det et stort indtryk på dem der ser filmen,” siger Joh Vinding, Direktør, Anima.

“Når vi viser disse film til folk på gaden, er det ikke kun for at indsamle penge. Det er også vigtigt for os at formidle dyrenes forhold, som de færreste kender nærmere. Ved at give folk viden, giver vi dem også magten til at træffe informerede beslutninger og lægge pres på, for at forbedre dyrenes velfærd,” slutter Joh Vinding.

Anima viser bl.a. filmen herunder, som fortæller kyllingens leveforhold fra fødsel til død. Vi advarer om stærke billeder.

Bemærk; Hvis du læser denne artikel i en browser på din smartphone eller tablet, vil du ikke kunne afspille videoen i 360 grader. Du kan se den ved at hente YouTube-appen ned på din enhed og klikke her.

 

Hvis du ønsker at støtte Anima, så de kan fortsætte deres vigtige arbejde med at hjælpe dyr, kan du gøre det her.

 

Hold dig opdateret på de seneste nyheder om business cases, hvor VR er blevet anvendt på VRNEWS.DK

Du kan også følge os på TwitterFacebook og LinkedIn, og få de seneste nyheder direkte i dit newsfeed.

 

Gå tilbage til oversigten og se flere nyheder