Det er officielt: Nintendo træder ind på VR-markedet med et cardboard-VR-kit til Switch

Af |2019-03-13T17:32:41+00:007. marts 2019, 13:42|Hardware, Nintendo, Udland, Virtual reality (VR), VR/AR gaming|

Den japanske spilgigant er snart klar med et cardboard-VR-kit til den populære Nintendo Switch-konsol. Få overblikket her.

I årevis har det været et varmt emne, om Nintendo vil udkomme med et VR-headset. Med et cardboard-VR-kit til Nintendo Switch-konsollen ser det ud til, at Nintendo dypper fødderne i VR-vandet.

Det er ellers ikke første gang, Nintendo træder ind på VR-markedet. Måske kan du huske Virtual Boy, som Nintendo begik en historisk fiasko med i 1995? Se et indslag fra Tech Insider om Virtual Boy-fiaskoen her:

Netop på grund af deres knap så gode historik på VR-fronten er det måske ikke overraskende, at Nintendo har holdt sig ude af kampen – indtil nu, i hvert fald.

Foto: Nintendo.
Foto: Nintendo.

‘Nintendo Labo: VR Kit’ – hvad indeholder det?

Fra april vil Nintendo sælge et VR-kit til Switch-konsollen. VR-kittet består af et cardboard-VR-headset og en blaster, der kan sættes på headsettet. Andre expansion kits kan også tilkøbes. Se en oversigt her:

Foto: Nintendo.
Foto: Nintendo.

Hver ekstraenhed er designet til specifikke spil – for eksempel er kamera-enheden designet til et spil, hvor man skal tage billeder af havdyr i en farverig havverden.

Målgruppen for VR-kittet er ifølge Nintendo både børn og barnlige sjæle. De anbefaler dog, at børn under seks år ikke bruger VR-kittet.

Ifølge Nintendo giver VR-kittet en god første VR-oplevelse – og derfor er det altså ikke de erfarne VR-brugere, man har i tankerne her. Det hænger måske også sammen med, at cardboard-teknologien (omend den er simpel og billig) ikke kan levere på det samme tekniske niveau, som nu er blevet standarden på VR-markedet.

Ikke verdens fedeste hardware

Der er sandsynligvis snak om 3DoF-tracking (og ikke 6DoF, som i de fleste nye, dyrere VR-headsets), og opløsningen bliver heller ikke noget at råbe hurra for. Switch’ens display har en opløsning på 1280×720, så når det deles i to øjne, vil opløsningen være 640×720, i allerbedste tilfælde. Det svarer omtrent til Oculus Rift’s første development kit fra 2013.

Det er altså ikke verdens fedeste VR-headset, som Nintendo er ude med her – i hvert fald ikke fra et hardwaresynspunkt. En stor del af Nintendo’s styrke ligger dog også i den eksklusive software. Det bliver også her, at Switch VR-kittet vil have noget, som andre (bedre) VR-headsets ikke kan tilbyde.

Nintendo’s VR-kit vil kunne købes fra den 12. april 2019 fra Nintendo’s website. Starter-settet, hvilket indeholder cardboard-brillen og blasteren, kommer til at koste $40, og hvert expansion set vil så koste $20. Hvis du går all-in og køber hele pakken på én gang kan du dog spare lidt – så skal du af med $70.


Følg VRNEWS.DK Facebook og LinkedIn, hvor du både kan deltage i debatten og blive opdateret med de seneste VR- og AR-nyheder fra ind- og udland. Du kan også tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev i bunden af siden.