DR giver politikere nyt perspektiv på ældreplejen med virtual reality

Af |2017-12-22T12:21:24+00:0022. december 2017, 11:54|Virtual reality (VR)|

I et forsøg på at give nyt perspektiv til den politiske debat under kommunalvalget i år, valgte DR at gøre brug af de særlige virkemidler som virtual reality har.

DR giver politikere nyt perspektiv under kommunalvalget

Under kommunalvalget havde DR produceret en VR-film, der viste 71-årige gerda, som fik en etagevask af hjemmeplejen. Filmen blev vist til en gruppe unge politikere, for at debatten om ældrepleje kunne tage udgangspunkt i en slags
på-egen-krop-oplevelse.

Ane Skak var redaktør på filmen, og hun fortæller at man fik idéen til filmen, fordi man ville have et nyt perspektiv i den politiske debat, der ofte tager udgangspunkt i tal og statistikker.

“Efter politikerne havde oplevet den her film, var det, som om de havde fået en helt ny dimension at debattere ud fra.
Et nyt lag af empati og forståelse. Og det er det, VR kan, når det er bedst. Det er et medie, hvormed historien kan komme mere under huden end gennem en traditionelt medie”, slutter hun.

Afdelingschef i DR Medieservice, Peter Højer, mener at brugen af VR her er ren public service. “Vores opgave er at gøre folk i stand til at træffe beslutninger på et oplyst grundlag. VR er fantastisk på den måde, at man kan bruge det til at forklare nogle af de ting, der kan være svære at forstå. Ting, man er nødt til at føle i stedet. Det er public service at være med til at forklare, hvad de svageste i samfundet har for nogle vilkår”.

 

Den VR-film som politikerne og byrådsmedlemmerne ser, er optaget fra den ældres synspunkt. Man prøver at være en ældre kvinde, som får besøg af hjemmeplejen, og ikke kommer i bad den pågældende dag, hun får istedet det man kalder en etagevask.

Du kan se den VR-film som er omdrejningspunktet i projektet herunder:

Bemærk; Safari-browseren understøtter ikke VR-video. Hvis du læser denne artikel i en browser på din smartphone eller tablet, vil du ikke kunne afspille videoen. Du kan se den ved at hente YouTube-appen ned på din enhed og klikke her.

 

Hold dig opdateret på de seneste nyheder om virtual reality på VRNEWS.DK
Du kan også følge os på TwitterFacebook og LinkedIn, og få de seneste nyheder direkte i dit newsfeed.