Dræb zombier i virtual reality: ‘The Walking Dead’ VR-spil udkommer til januar

Af |2019-10-07T12:49:56+00:007. oktober 2019, 12:49|Software, Virtual reality (VR), VR/AR gaming|

I går aftes havde verdens største zombie-tv-serie premiere på sin 10. sæson. Snart får serien sit eget VR-spil, når ‘The Walking Dead: Saints & Sinners‘ udkommer den 23. januar 2020. Se traileren her.

Sæson 10 af zombie-serien ‘The Walking Dead‘ havde premiere på amerikansk TV i går aftes. Fans af serien har dog endnu mere at glæde sig til, for den 23. januar 2020 udkommer VR-spillet ‘The Walking Dead: Saints & Sinners‘. Det afslørede folkene bag, Skydance Interactive og Skybound Entertainment, i sidste uge. Se traileren for spillet her:

Magtkamp og overlevelse i en zombiefyldt New Orleans

Spillet tager hul på en helt ny historie i The Walking Dead-franchisen. I en officiel pressemeddelelse beskrives spillets udgangspunkt sådan her:

“Der er gået tre år siden udbruddet. Den engang storslåede by, New Orleans, er nu omringet og oversvømmet af walkers (zombier, red.), hvilket gør det så godt som umuligt at slippe ud. Byen er opdelt i distrikter, der kun kan nås med robåde, og som er kontrolleret af et fællesskab kendt som “The Tower”.

Med svindende ressourcer bliver The Towers greb om byen truet, da en brutal gruppe ved navn “The Reclaimed” gør oprør mod dem. Alle, der ikke er i en gruppe, er på egen hånd … få overlever.

Rygtet siger, at der findes en bunker fra den kolde krig, pakket med mad, medicin og våben nok til mange år. Nu begynder et kapløb for at finde denne gemte reserve, og med kapløbet, en blodig magtkamp.”

Sådan lyder udgangspunktet for historien i ‘The Walking Dead: Saints & Sinners’ ifølge en pressemeddelelse. Oversat fra engelsk.

Fidusen ved spillet er, at du ikke kun skal dræbe zombier, men også beslutte hvilke af de overlevende mennesker, du vil stole på. Dem, du ikke stoler på, er dine fjender, og de kan være meget farligere end de dumme zombier.

Ifølge folkene bag er der 20 hoved-quests og mere end 15 timers gameplay i spillet, men det er altså kun omkring en tredjedel af spiltiden, der står på zombiekamp. Resten af tiden skal bruges på at navigere de politiske konflikter i det post-apokalyptiske samfund, og, ikke mindst, på at bygge hjemmelavede våben.

Foto: Sundance Interactive / Skybound Games.
En vigtig del af spillet bliver at bygge sine egne våben ud af det, man kan finde i ruinerne. Foto: Sundance Interactive / Skybound Games.

Der er udviklet en række forskellige våben til at bekæmpe zombierne med – melee-våben som knive, økser, knuste flasker, og skydevåben som pistoler, shotguns og en god, gammeldags bue og pil. Det er dog ikke altid lige nemt at slå zombierne ihjel. For eksempel vil din økse tit blive siddende i kraniet på zombien, og så skal du hive den ud igen, før du kan fortsætte massakren. Hvis det ikke er svært nok for dig, er der to forskellige sværhedsgrader; normal og permadeath, hvor du skal starte helt forfra, hvis du bliver dræbt.

Foto: Sundance Interactive / Skybound Games.
Sådan ser det ud, når dit våben sidder fast i kraniet på en zombie. Foto: Sundance Interactive / Skybound Games.

I sidste uge offentliggjorde udviklerne desuden 9 minutters gameplay footage fra en tidlig version af spillet. Det kan du se her:

The Walking Dead: Saints & Sinners‘ udkommer den 23. januar 2020. Indtil videre har folkene bag fortalt, at det vil kunne spilles på Oculus Rift. Der vil komme nyt om andre headsets snart.


Husk, at du kan deltage i debatten under artiklen. Det kan du også på Facebook og LinkedIn, hvor vi holder dig opdateret med de seneste VR- og AR-nyheder fra ind- og udland. Du kan også tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev i bunden af siden.