Efter rekordmange skovbrande: Amerikanske brandmænd træner med virtual reality

Af |2019-12-16T16:13:43+00:0016. december 2019, 16:13|360 grader, Hardware, Software, Udland, Virtual reality (VR)|

Et nyt VR-projekt fra RiVR og Pico Interactive VR kan hjælpe brandmænd med at være bedre forberedt på livsfarlige situationer. De første resultater er lovende.

Klimaforandringerne gør vejrforholdene på vores jord mere ekstreme, og nu bliver VR taget i brug til at hjælpe californiske brandmænd med at forberede sig på katastrofer.

De seneste år har Californien oplevet flere og flere alvorlige skovbrande, og sidste år bød på de mest destruktive skovbrande i statens historie. I efteråret 2019 trak flere elselskaber overskrifter, da de lukkede for elektriciteten til flere millioner husstande for at forhindre, at gnister i gamle elinstallationer skulle starte endnu flere livsfarlige brande.

Herhjemme havde vi sidste år en rekordvarm sommer og et landsdækkende afbrændingsforbud, der skulle begrænse antallet af naturbrande.

Og det er ikke for sjov. I videoen her fra TV2 Øst i juli 2018 kan du se, hvor hurtigt en brand kan vokse sig rigtig stor, når jorden er tør nok.

VR-træning til brandmænd er lovende

Som reaktion på det voldsomme efterår har en californisk brandstation nu taget VR i brug i forberedelserne.

VR-træningen går ud på, at kommende brandmænd, der stadig er under uddannelse, gennemgår en håndfuld realistiske scenarier i virtual reality. I disse scenarier kan de kommende brandmænd opleve (næsten) ægte brandsituationer uden at forlade klasselokalet.

Og de første resultater er lovende. De 20 brandrekrutter, der har været igennem forløbet siden opstarten i oktober, er næsten alle sammen enige i, at de føler sig bedre forberedt på de virkelige scenarier efter at have været igennem VR-simulationen. Det skriver VRScout.com.

“Feedbacken fra brandrekrutterne er et stærkt vidnedsbyrd om RiVR og om hvordan teknologien kan hjælpe med at træne ægte, farlige scenarier,” fortæller Leland Hedges, Commercial Director i Pico Interactive EMEA.

Det nye VR-træningsprojekt er et samarbejde mellem Cosumnes Fire Department, den britiske VR-indholdsproducent RiVR og den kinesiske VR-fabrikant Pico Interactive.

Foto: Pico Interactive VR.
Ét af de standalone VR-headsets, der bliver brugt i VR-træningen. Foto: Pico Interactive VR.

Se et indslag om VR-projektet fra den lokale nyhedsstation, CBS Sacramento:


Følg VRNEWS.DK på Facebook og LinkedIn, hvor du både kan deltage i debatten og blive opdateret med de seneste VR- og AR-nyheder fra ind- og udland. Du kan også tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev i bunden af siden.