En glad ko er en produktiv ko: Russiske landmænd giver nu deres køer specialbyggede VR-headsets på

Af |2019-11-27T22:44:26+00:0027. november 2019, 22:39|Hardware, Udland, Virtual reality (VR)|

Ifølge en surrealistisk pressemeddelelse fra Moskvas landbrugs- og fødevareministerium er russiske landmænd nu begyndt at bruge VR til at øge malkekøernes psykiske velvære. Det skal i sidste ende give mere og bedre mælk.

Russiske landmænd er nu begyndt at eksperimentere med virtual reality til køer. Det fortæller Moskvas landbrugs- og fødevaremyndigheder (angiveligt) i en pressemeddelelse. Det skal siges, at vi ikke selv har læst pressemeddelelsen, fordi den er skrevet på russisk – så de informationer, vi skriver, kommer fra andre mediers dækning af sagen.

Pressemeddelelsen fortæller ikke noget om, hvordan russerne har udviklet et VR-headset, som en ko kan bruge.

Foto: Moskvas landbrugs- og fødevareministerium.
En russisk landmand ifører sin ko VR-headsettet. Foto: Moskvas landbrugs- og fødevareministerium.

I første omgang er ordningen blevet testet på en gård i Ramensky-distriktet sydøst for den russiske hovedstad, Moskva. Her har forsøget allerede båret frugt, og flokkens humør skulle angiveligt være markant forbedret efter den første test. Pressemeddelelsen fortæller (ifølge VRScout.com):

“Under den første test målte eksperter et fald i angstniveauet og et højere generelt humør i flokken. VR-brillernes indvirkning på køernes mælkeproduktion vil blive undersøgt i en større, kommende undersøgelse.”

Moskvas landbrugs- og fødevareministerium i en pressemeddelelse. Oversat fra russisk til engelsk, og fra engelsk til dansk.

Vi kan altså glæde os til en større undersøgelse, der vil se på, om VR-headsettene rent faktisk øger kvaliteten og mængden af køernes mælkeproduktion.

Er det mon ‘fake news’?

Det er en vild og teknologisk banebrydende historie, hvis den er sand. Men kigger man historien efter i sømmene lægger man måske mærke til, at eksperimenterne ikke er udført af et universitet men derimod det russiske mælkemedie, milknews.ru.

Pressemeddelelsen nævner også mejerimessen VI International Agro-Industrial Dairy Forum, der løber af stablen i Moskva-oblastens regeringsbygning i denne uge.

Hvis historien blot er et marketingstunt, der skal skabe opmærksomhed om den russiske mejerimesse, så er det i hvert fald et effektivt stunt – og vi vil sende en hyldest til dem, der har taget falske pressefotos af køer med VR-headsets på.

Men hvis historien derimod er sand, vil vi glæde os til at fortælle meget mere om forsøgene med virtual reality til køer.


Følg VRNEWS.DK på Facebook og LinkedIn, hvor du både kan deltage i debatten og blive opdateret med de seneste VR- og AR-nyheder fra ind- og udland. Du kan også tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev i bunden af siden.