Er Vive Cosmos i problemer? Nu svarer HTC på kritikken

Af |2019-10-10T21:43:36+00:0010. oktober 2019, 21:43|Hardware, HTC Vive, Software, Virtual reality (VR)|

HTC’s nye VR-flagskib har fået en blandet modtagelse efter udgivelsen i sidste uge. Nu adresserer HTC kritikken med en softwareopdatering og et blogindlæg.

Torsdag den 3. oktober blev HTC Vive Cosmos sat til salg i Danmark og resten af verden. HTC’s nye PC VR-flagskib er dog blevet mødt af en kritik, der blandt andet handler om den nye inside-out-tracking, controllernes batterilevetid, contentsupport og ergonomi.

HTC er nu kommet med en softwareopdatering, der skulle fikse problemerne – og i et nyt blogindlæg fortæller de, at de fortsat vil arbejde på at forbedre Cosmos. Du kan læse HTC’s blogindlæg her.

Vi har taget kontakt til vores kontaktperson hos én af HTC’s samarbejdspartnere her i Danmark og tilbudt at anmelde HTC Vive Cosmos, men vi har endnu ikke fået et svar. Lad os i mellemtiden dykke ned i de emner, som HTC nu har adresseret:

Tracking ved lav belysning

Da de første fulde anmeldelser af HTC Vive Cosmos blev offentliggjort i sidste uge, fortalte flere, at VR-headsettet gav en fejlmeddelelse om “for lav belysning”. Det var altså ved nogle belysningsforhold, som andre VR-headset ikke havde problemer med.

For eksempel valgte RoadtoVR.com i et opsigtsvækkende træk at tilbageholde deres anmeldelse, indtil HTC havde haft en chance for at udtale sig. Man var simpelthen bekymret for, at test-produktet var beskadiget.

Og problemet er da også løst nu, fortæller HTC. Ifølge blogindlægget har en softwareopdatering fikset den fejl, der gjorde, at fejlmeddelelsen blev vist, selvom belysningen ikke var for lav.

Dog skriver HTC også, at “vi fortsætter med at raffinere trackingen og notifikationerne i disse scenarier, og vi regner med at udgive endnu en softwareopdatering snart”.

RoadtoVR.com skriver alligevel i deres nu offentliggjorte anmeldelse, at trackingen stadig ikke fungerer helt så godt, som man havde håbet, når belysningen er lav.

Uklarhed om controllernes batterilevetid

De spritnye controllere, der følger med HTC Vive Cosmos, bruger hver to AA-batterier. Efter udgivelsen fortalte adskillige kilder, at controlleren skulle have skiftet batterierne, noget skuffende, efter 2-3 timer. Det er HTC nu ude og blankt afvise:

“Et tal, der er blevet rapporteret tidligere er ukorrekt og desværre meget udbredt. Vi […] forventer mellem 4 og 8 timer, afhængigt af belysning, miljøer, typer af content, og andre variabler. Kvaliteten af selve batterierne kan også have indflydelse på levetiden.”

HTC’s ‘Vive Team’ i et blogindlæg. Oversat fra engelsk.

Content og ergonomi adresseres også

Selvom HTC Vive Cosmos er født som et SteamVR-headset, så har HTC altså endnu ikke fået indholdet til at spille fuldstændigt. Også det har været et kritikpunkt efter udgivelsen, og HTC ser sig nødsaget til også at nævne dét punkt i blogindlægget.

Her pointerer HTC dog, at Vive Cosmos understøtter omkring 90 % af de 100 mest populære VR-titler på producentens egen Viveport Store.

Sidst men ikke mindst gælder det ergonomien. Her lyder det, at hvis du oplever problemer med komforten med VR-headsettet, så har du nok taget det forkert på – selvfølgelig sagt med nogle pænere ord. Ergonomi og ‘fit’ kan være meget subjektivt, så det er svært at sige noget generelt om dét punkt.

Vi håber på at kunne lave en anmeldelse af VR-headsettet og bringe vores test af disse kritikpunkter, og ikke mindst også det på papiret imponerende display. Som tidligere nævnt har vi taget kontakt til vores kontaktperson hos én af HTC’s samarbejdspartnere her i Danmark og tilbudt at anmelde HTC Vive Cosmos.


Husk, at du kan deltage i debatten under artiklen. Det kan du også på Facebook og LinkedIn, hvor vi holder dig opdateret med de seneste VR- og AR-nyheder fra ind- og udland. Du kan også tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev i bunden af siden.