Få hele overblikket: Valve har præsenteret sit første store VR-spil, ‘Half-Life: Alyx’

Af |2019-11-21T22:44:38+00:0022. november 2019, 09:10|Valve, Virtual reality (VR), VR/AR gaming|

Valve har nu præsenteret sit første store VR-spil, som oven i købet er det første Half-Life-spil i 12 år. Half-Life: Alyx udkommer til marts 2020.

Det fortalte Valve til et stort anlagt pressemøde i går torsdag. Her kan du se spillets første trailer, der blev udgivet i samme omgang:

Half-Life: Alyx er det første spil i serien siden Half-Life 2: Episode Two, der udkom tilbage i 2007. Handlingen i det nye spil foregår mellem det originale Half-Life fra 1998 og efterfølgeren Half-Life 2 fra 2004. Her er en lille smagsprøve på handlingen:

“Alyx Vance og hendes far, Eli, starter en hemmelig modstandsbevægelse mod den brutale besættelse af Jorden af den mystiske alienrace kendt som The Combine. Som Alyx skal spillerne tage kampen om mod The Combine for at redde menneskehedens fremtid.

Half-Life: Alyx er designet til virtual reality fra bunden, og det har alle kendetegnene for et klassisk Half-Life-spil: udforskning af spilverdenen, puslespil, voldelige kampe, og en komplekst vævet historie, der forbinder det hele med de karakterer, der er ikoniske i Half-Life-universet.”

Valve i præsentationen af det nye spil. Oversat fra engelsk.

Alyx Vance er en karakter, som du måske kender, hvis du har spillet Half-Life 2. Her blev hun introduceret som en slags sidekick til hovedkarakteren Gordon Freeman, og i det nye spil tager hun altså hovedrollen.

Kommer til næsten alle VR-headsets og gratis til Valve Index

Det nye Half-Life-spil vil kunne spilles af alle VR-headsets, der understøtter SteamVR. Det gælder altså næsten alle PC VR-headsets på markedet – selv Oculus Quest med det nye Oculus Link-kabel.

LÆS OGSÅ: Oculus Link gør Quest til et PC VR-headset …og sætter Rift S i en akavet position

Men hvis du er en af de heldige, der ejer Valve Index, så får du spillet gratis og helt automatisk, når det udkommer. Det samme gælder faktisk også, hvis du ikke ejer Valve Index men bare Valve Index Controllers.

Foto: Valve.
Et screenshot af (gætter vi på) spillerens hænder i det nye Half-Life-spil. Foto: Valve.

Ifølge Valve er der desuden nogle funktioner, som man kun kan få det fulde udbytte af med Valve Index Controllers. Det hænger blandt andet sammen med, at Index-controllerne har indbygget finger-tracking. Bronwen Grimes fra Valve forklarer til UploadVR.com:

“Det mest åbenlyse eksempel er kerneinteaktionerne, som spillerne har med objekter i Half-Life: Alyx – samle op, holde, tabe, kaste og manipulere. Spillerne laver de her grundlæggende handlinger mange gange igennem spillet, og over de år, vi har testet spillet, har vi set, at den bedste måde at understøtte deres hensigt er at kombinere triggerbrugen med finger-trackingen. Så selvom du kan udføre de fleste handlinger med bare en trigger eller en knap, tror vi, at det føles mere naturligt med den måde, Index-controllerne fungerer på.”

Bronwen Grimes, Technical Artist, Valve, til UploadVR.com. Oversat fra engelsk.

Valve har også fortalt, at Half-Life: Alyx kan spilles både siddende og stående, og det understøtter også et roomscale-setup. Der er også tre forskellige bevægelsesmekanikker, så du kan helt selv vælge, om du vil bevæge dig ved at teleportere, svæve eller gå/løbe ved hjælp af en analog pind.

Foto: Valve.
Én af illustrationerne fra Valve’s website om spillet. Foto: Valve.

Gabe Newell: “VR har givet os ny energi”

Gabe Newell, den famøse medstifter og CEO i Valve, har også udtalt sig om det nye spil:

“Alle hos Valve er begejstrede for at vende tilbage til Half-Life-verdenen. VR har givet os ny energi. Vi er meget personligt investerede i teknologien. Men inderst inde er vi også spiludviklere, og at vie os selv til et så ambitiøst VR-spil er så spændende. At det skulle komme i form af Half-Life føles som kulminationen på en masse ting, som vi holder meget af: virkelig gode spil, banebrydende teknologi, og åbne platforme. Vi kan ikke vente til, at folk oplever det.”

Gabe Newell, medstifter og CEO i Valve. Oversat fra engelsk.

Spillet er som sagt gratis til Valve Index-ejere, men for alle andre kan det allerede nu forudbestilles for 49,99 euro (cirka 375 kroner) i Steam-butikken. I skrivende stund er der desuden en rabat på 10 %, så prisen bliver 44,99 (cirka 336 kroner).

Spillet udkommer ifølge Valve i marts 2020.

Rygterne om spillet har floreret siden februar 2017, hvor Valve fortalte, at de har gang i tre store VR-spil. Rygterne er spidset til i de seneste måneder og især i denne uge, inden Valve i tirsdags udtalte, at de ville præsentere spillet torsdag.

Med Half-Life: Alyx får vi altså nu det første store VR-spil fra Valve, og der er måske to mere på vej i fremtiden.

Sidst men ikke mindst er der her nogle screenshots, som Valve har udgivet fra spillet:


Følg VRNEWS.DK på Facebook og LinkedIn, hvor du både kan deltage i debatten og blive opdateret med de seneste VR- og AR-nyheder fra ind- og udland. Du kan også tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev i bunden af siden.