Galt eller genialt? Feelreal’s VR-maske kan lave både dufte og haptisk feedback

Af |2019-04-05T12:17:44+00:005. april 2019, 12:14|Hardware, Mixed reality (MR), Virtual reality (VR), VR/AR gaming|

Med Feelreal’s VR-maske, der forventes ude til sommer, kan du udvide VR-oplevelsen med både dufte og haptisk feedback. VR-maskens Kickstarter-kampagne åbner i næste uge.

Feelreal har nu afsløret planerne for deres længe ventede VR-maske. Allerede tilbage i 2015 forsøgte de sig med en Kickstarter-kampagne, der dog ikke nåede i mål.

Nu er de klar til at give den endnu et skud. Feelreal’s nye Kickstarter-kampagne starter på tirsdag den 9. april klokken 17 dansk tid. Hvis kampagnen når målet på $20.000, så shippes de første VR-masker fra Feelreal til august.

255 specialdesignede dufte

Masken har en indbygget “scent generator”, der kan simulere op til 255 forskellige dufte ved at sprøjte de såkaldte “aromaer” ind foran brugerens næse. Alle 255 dufte er udviklet af den ukrainske parfumespecialist, Bogdan Zubchenko.

Foto: @bz_parfums på Instagram.
Bogdan Zubchenko. Foto: @bz_parfums på Instagram.

Masken kan holde op til 9 forskellige duftpatroner ad gangen, og ifølge Feelreal har de en levetid på omkring tre måneder, hvis du bruger dem i to timer hver dag.

Det er altså op til dig at vælge blandt de mange dufte for at skabe den helt rigtige oplevelse. Men Feelreal vil også gerne hjælpe lidt – på deres officielle webshop kan du købe et “aroma set”, som er sammensat på forhånd. Du kan for eksempel prøve duften af drager med deres Skyrim VR aroma set, eller du kan finde ud af, hvad Beat Saber dufter af. Spoiler alert: det er blandt andet grønne æbler, ørken, eksplosioner og varmt jern.

Foto: Feelreal Inc.
Foto: Feelreal Inc.

Hvert aroma set koster $49.99 og indeholder 10 dufte. Du kan også købe duftene enkeltvis for $4.99.

VR-masken kan også simulere andre oplevelser end dufte. For eksempel kan den sprøjte med vanddamp, og der sidder små blæsere, der ved hjælp af luft kan simulere både varme og kulde. Masken er også udstyret med haptiske motorer, der ifølge Feelreal kan simulere vibration og slag.

Foto: Feelreal Inc.
Foto: Feelreal Inc.

Fem versioner, flere på vej

Feelreal-masken lanceres i tre farver (hvid, grå og sort) og til fem forskellige VR-headsets – Oculus Rift, HTC Vive, PSVR, Samsung Gear VR og Oculus Go. Der skulle efter sigende være en version til Valve Index på vej, men det vides ikke på nuværende tidspunkt.

Masken forbinder til VR-headsettet med Bluetooth eller WiFi, og batterilevetiden skulle være fire timer.

En række VR-spil er allerede understøttet – Skyrim VR og Beat Saber, for eksempel – og ellers kan alle maskens funktioner afprøves i Feelreal’s egen app, Feelreal Dreams.

Masken forventes at blive sat til salg for $299, men dem, der backer Kickstarter-kampagnen på første dag kan få både masken og 10 dufte for kun $199.


Følg VRNEWS.DK Facebook og LinkedIn, hvor du både kan deltage i debatten og blive opdateret med de seneste VR- og AR-nyheder fra ind- og udland. Du kan også tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev i bunden af siden.