Først i MLB: LA Dodgers bruger nu virtual reality-træning

Af |2019-08-26T12:42:23+00:0026. august 2019, 12:42|Software, Udland, Virtual reality (VR)|

Baseballholdet Los Angeles Dodgers er som det første MLB-hold begyndt på træning i virtual reality. Med VR-træningen kan spillerne lære modstanderens spillestil at kende inden kampstart.

Som en batter – den, der skal slå til bolden – er det alfa og omega at kende sin pitcher – den, der kaster bolden.

Hvis du kender pitcherens stil og kan aflæse hans eller hendes kropssprog, har du en langt større chance for at kunne ramme den bold, der kommer flyvende med en hastighed på omkring 100 kilometer i timen.

Med virtual reality er det nu blevet lidt lettere.

Det amerikanske baseballhold Los Angeles Dodgers træner nu sine spillere i virtual reality. Dermed er LA Dodgers det første hold i den amerikanske baseballliga, MLB, der gør VR-træning til en fast del af træningsprogrammet.

Animation: Mark Potts, LA Times.
Animation: Mark Potts, LA Times.

LA Dodgers er begyndt at træne sine spillere med en VR-platform ved navn WIN Reality. Platformen er udviklet af den tidligere professionelle baseballspiller Chris O’Dowd og hans bror og tidligere baseballmanager Dan O’Dowd.

Ikke perfekt, men…

VR-træningen er naturligvis ikke perfekt, men den skulle angiveligt give spillerne en mere intuitiv fornemmelse for modstanderens kropssprog end for eksempel gammeldags videotræning.

“Det øger bare genkendeligheden. Det handler ikke rigtig om at slå, men mere bare om at se, hvor bolden kommer fra, hvordan den flyver, og den bane, den tager.”

Dave Roberts, manager, LA Dodgers, i et interview med LA Times. Oversat fra engelsk.

Førsteårsspilleren Matt Beaty brugte platformen i foråret til at øve sig forud for opgøret med New York Mets. Med en smule konfiguration og de rigtige data kunne han træne med en realistisk kopi af Mets-pitcheren Noah Syndergaard. Da holdet så mødte New York Mets den 29. maj i år havde førsteårsspilleren – der altså aldrig havde mødt nogle af Mets-spillerne på banen før – allerede en fornemmelse for, hvordan pitcheren ville kaste.

Foto: WIN Reality.
Foto: WIN Reality.

Nu har LA Dodgers for alvor taget platformen til sig og installeret et 3,5×4,5 meter VR-område i holdets træningslokaler. Det er dog ikke alle spillerne, der er lige begejstrede:

“Jeg kan godt lide, at det kan hjælpe dig med timing og give dig en smule feedback på, hvad pitcherens kast gør. Men du ser ikke en ægte baseball. Det er som en prik. Jeg ville virkelig gerne se syningerne og rotationerne i bolden.”

Russell Martin, catcher for LA Dodgers, til LA Times. Oversat fra engelsk.

Platformen kan altså ikke det hele (endnu), men det er alligevel et stort skridt, at en stor organisation som LA Dodgers tager VR-træningen til sig. Nu bliver det spændende at se, om andre hold følger trop.


Husk, at du kan deltage i debatten under artiklen. Det kan du også på Facebook og LinkedIn, hvor vi holder dig opdateret med de seneste VR- og AR-nyheder fra ind- og udland. Du kan også tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev i bunden af siden.