Gå en tur med virtual reality: Microsoft fremviser ‘DreamWalker’-eksperiment

Af |2019-10-25T15:22:45+00:0025. oktober 2019, 15:22|Hardware, Microsoft, Mixed reality (MR), Software, Udland, Virtual reality (VR)|

Microsoft vil gøre det muligt at gå en tur med VR-headset på. De præsenterede ‘DreamWalker’-eksperimenterne i onsdags ved UIST-messen i New Orleans, Louisiana, USA.

I Ready Player One-filmen fra sidste år ser vi OASIS-spillerne løbe gennem gaderne iført deres pseudo-VR-headsets, mens den virtuelle verden tilpasser sig i real-tid.

Nu har Microsoft præsenteret et forskningsprojekt ved navn DreamWalker, der skal udforske mulighederne for sådan en teknologi. Du kan læse forskningsartiklen her.

Gå tur med VR-headset på

Foto: Microsoft Research.
A: Brugeren, som går tur med VR-headsettet på. B: Det, som brugeren ser. C: Ruten, som softwaren planlægger. Foto: Microsoft Research.

Microsoft skriver i et blogindlæg:

“DreamWalker er et VR-system, der lader brugeren gå fra et sted til et andet i den virkelige verden (A) og opleve et helt anderledes sted, for eksempel en tætpakket storby, i VR (B). Teknologien bruger ruteplanlægning (C) til at identificere en VR-rute, der stemmer godt overens med ruten i den virkelige verden og tager højde for kendte forhindringer i den virkelige verden med ændringer i VR-verdenen. Forhindringer, der opstår på vejen, registreres i real-tid af sensorer.”

Microsoft Research i DreamWalker-blogindlægget. Oversat fra engelsk.

Microsoft har allerede testet DreamWalker-systemet på deres eget research-campus i Redmond, Washington, USA. Her har 8 testpersoner gået en rute på cirka 15 minutter, og imens har de oplevet en virtuel version af Manhattan med animerede mennesker, biler og andre objekter.

Mange teknologier i én

DreamWalker-systemet, som Microsoft har testet, består af en god håndfuld forskellige teknologier, der ikke fås i ét system i dag.

Microsoft har brugt et Samsung Odyssey VR-headset, en rygsæk-PC fra HP, 2x RGB-kameraer fra Intel og en Xiaomi Mi 8-smartphone for GPS-signal.

Foto: Microsoft Research.
Foto: Microsoft Research.

Der går nok nogle år, før vi ser VR-underholdningssystemer som i Ready Player One. Men DreamWalker-systemet er da et interessant første skridt og et bud på, hvordan teknologien kan bygges.

LÆS OGSÅ: Holoride åbner officielt for bagsæde-VR-oplevelser

Her kan du se nogle videoklip, der viser, hvordan DreamWalker-systemet virker:


Husk, at du kan deltage i debatten under artiklen. Det kan du også på Facebook og LinkedIn, hvor vi holder dig opdateret med de seneste VR- og AR-nyheder fra ind- og udland. Du kan også tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev i bunden af siden.