Glem green screen: VR og AR indtager filmbranchen

Af |2019-08-13T13:55:42+00:0013. august 2019, 13:55|360 grader, 3D, Augmented reality (AR), Software, Udland, Virtual reality (VR)|

Unreal Engine’s nye virtuelle produktionsværktøj åbner nye døre for brugen af VR og AR i filmproduktion. Hollywood er allerede i fuld gang.

Både sommerens helt store CGI-hit, Løvernes Konge, og Star Wars-spinoff’en Solo: A Star Wars Story er produceret med hjælp fra VR og AR.

Nu har Unreal Engine så præsenteret omverdenen for deres nye virtuelle produktionsværktøj, der har potentialet for at erstatte den gode, gamle green screen med VR og AR. Præsentationen skete ved SIGGRAPH 2019-messen for nylig. Se traileren her:

Idéen med teknologien er at erstatte den velkendte green screen med en gigantisk AR-væg. Når kameraet bevæger sig, ændrer billedet sig en smule, så det skaber en illusion af dybde – og hvis man vil foretage ændringer under produktionen, kan det gøres på stedet ved hjælp af Unreal Engine’s software. Man kan endda træde ind i den virtuelle verden ved hjælp af VR.

Allerede i brug

VR og AR er allerede i brug i stor stil i filmbranchen i dag. Til denne sommers helt store CGI-hit, genindspilningen af Løvernes Konge, byggede Disney faktisk hele filmens verden i VR:

“Ved at eliminere Mowgli, det eneste fysiske element, var vi ikke længere nødt til at have blue screen eller et rigtigt set eller rigtige kameraer, så alt blev virtuelt på det tidspunkt. Da det gav os friheden til at operere uden at behøve at gå igennem fysiske optagelser, så lod det os åbne os selv op til en helt ny tilgang, og derfor føles det anderledes en Junglebogen (endnu en Disney-genindspilning instrueret af Favreau, red.). Vi har rent faktisk bygget et multiplayer-VR-filmproduktions-spil med det ene formål at lave denne film.”

Jon Favreau, instruktør, til Entertainment Weekly, 25. april 2019.

Jon Favreau, der har instrueret genindspilningen, talte om at producere spillefilm i VR i dette interview med BBC Click. Han begynder at tale om VR omkring 7:52:

Han skal desuden instruere den kommende Star Wars-serie, The Mandalorian, der er produceret med Unreal Engine’s nye virtuelle produktionsværktøj. Serien vil få premiere til november på Disney’s nye streamingservice, Disney+.


Husk, at du kan deltage i debatten under artiklen. Det kan du også på Facebook og LinkedIn, hvor vi holder dig opdateret med de seneste VR- og AR-nyheder fra ind- og udland. Du kan også tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev i bunden af siden.