Google har udviklet et AR-mikroskop som kan lokalisere kræft

Af |2018-04-19T09:55:31+00:0019. april 2018, 09:55|Augmented reality (AR)|

Med de nye teknologier som virtual reality (VR) og augmented reality (AR), har vi set et væld af innovative løsninger, som bl.a. indenfor sundhedsvæsnet skal gøre hverdagen nemmere for både personalet og patienter. Nu har Google valgt at tage det lige et niveau højere, og har udviklet et AR-mikroskop som kan lokalisere kræft i real-tid. Det skriver de på deres research blog

AR-mikroskop kan lokalisere kræft i real-tid

Google præsenterede deres AR-mikroskop på det årlige møde for AACR, som er den amerikanske sammenslutning indenfor kræft-forskning. Google beskrev prototypen som en platform, der ved hjælp af AR og deep learning værktøjer kan hjælpe patologer verden over.

ar-mikroskop

Den platform som Google har udviklet består først og fremmest af et mikroskop, som kan analysere billeder og præsentere dem direkte i linsen. Ved hjælp af få komponenter kan teknologien også tilpasses og integreres på eksisterende mikroskoper, uden at det er nødvendigt med digitale versioner af det analyserede arvæv.

ar-mikroskop

“I princippet kan teknologien give forskellige typer visuel feedback, herunder tekst, pile, konturer, heatmaps og animationer, og er i stand til at køre mange forskellige typer algoritmer, som kan lokalisere objekter og klassificere dem,” siger Martin Stumpe, Technical Lead og Craig Mermel, Product Manager fra Google´s Brain Team.

Google har testet deres AR-mikroskop til at køre to forskellige kræft-lokaliserings algoritmer, en for brystkræft-metastaser i lymfeknuderne og en anden for prostata kræft.

Ifølge Google ser resultaterne lovende ud, selvom de dog mener at der stadig er behov for flere undersøgelser,
for at kunne konkludere endeligt på resultaterne.

I videoen herunder kan du høre lidt mere om hvordan Google´s AR-mikroskop virker.

 

Hold dig opdateret på de seneste nyheder om brugen af AR indenfor sundhedsvæsenet på VRNEWS.DK

Du kan også følge os på TwitterFacebook og LinkedIn, og få de seneste nyheder direkte i dit newsfeed.

 

Gå tilbage til oversigten og se flere nyheder