‘Hamlet 360: Thy Father’s Spirit’ er Shakespeare i VR

Af |2019-03-13T17:24:06+00:0031. januar 2019, 15:47|360 grader, 3D, Udland, Virtual reality (VR)|

Nu kan du opleve det legendariske teaterstykke i VR. I stykket, der er en time langt, er du ikke bare tilskuer – du spiller rollen som Hamlets far, der (spoiler alert!) er død.

Se hele stykket i 360 grader via Youtube sidst i artiklen.

Et af historiens mest legendariske teaterstykker kan nu opleves i VR. Commonwealth Shakespeare Company har opsat William Shakespeare’s Hamlet i en speciel version, der skal opleves i 360-graders video. Og i stedet for at placere kameraet (og dermed publikum) på en stol foran scenen, har man valgt at give publikum en helt særlig rolle.

Det over 400 år gamle teaterstykke starter som altid med, at Hamlet vender hjem for at sørge over sin fars nylige død. Mens resten af historien udspiller sig, spiller du rollen som den døde far, der spøger i kulissen. Ifølge folkene bag giver det seeren “en følelse af at være en aktiv del af historien som en alvidende observatør, vejleder og deltager.”

Foto: Commonwealth Shakespeare Company.
Foto: Commonwealth Shakespeare Company.

Stykket er i en moderne fortolkning, der, udover at gøre brug af fordelene ved VR, skærer længden ned fra flere timer til cirka én time. Det er rimelig langt, af en VR-produktion at være. Men om stykket i denne opsætning lever op til andre, mere traditionelle opsætningers niveau, ja, det må du selv vurdere.

Du kan læse mere om stykket her, eller se det på Youtube:


Følg VRNEWS.DK på Facebook, hvor du både kan deltage i debatten og blive opdateret med de seneste VR- og AR-nyheder fra ind- og udland. Du kan også tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev i bunden af siden.