HaptX er klar med development-kit

By |2018-10-05T13:04:17+00:005. oktober 2018, 13:00|Udland, Virtual reality (VR)|

HaptX, VR-hardwareudvikleren der fokuserer på haptisk teknologi, er nu klar med et Development Kit. To VR-handsker følger med.

HaptX, der må siges at være blandt de markedsledende inden for VR-handsketeknologi, er nu klar med et development kit, der blandt andet indeholder to af producentens VR-handsker.


Haptisk feedback-teknologi er kort sagt teknologi, der stimulerer berøringssansen.

Udfordringen er at producere følelsen af berøring i en handske, der kan simulere både mekanisk modstand og overfladeteksturer. Én løsning kan være at bruge lufttryk – og det er netop dén løsning, HaptX bruger.

Billede: HaptX.

I HaptX’ handsker opdeles din håndflade i ”haptiske pixels”, som er små, oppustelige luftlommer, der er foret på indersiden af handsken. Hver ”pixel” kan derefter aktiveres ved at luftlommen oppustes og udøver et tryk på det specifikke punkt på din håndflade. På denne måde kan handsken faktisk simulere berøringssansen, hvis bare ”pixel”-tætheden er høj nok.


Med development-kittet i dag kræver handskerne en hardware-boks og Vive-trackers for at fungere. HaptX har alligevel kun store ord at sige om handskerne:

“Med HapX Gloves kan førende bil- og fly-virksomheder føle og interagere med deres køretøjer og fly før de er bygget. Det reducerer designtid og -omkostninger radikalt”, siger Jake Rubin, grundlægger og CEO i Haptx. “Regeringer og industrielle organisationer kan bruge virtuelle træningsløsninger, der bygger reel muskelhukommelse. Det giver et sikkert, omkostningseffektivt og fleksibelt alternativ til fysisk træning.”

Det uhandy setup er ikke nødvendigvis et problem til industriel trænings- eller visualiseringsbrug – men produktet er stadig langt fra at appellere bredt til private brugere.

Se en promovideo for kittet her:

Video: HaptX på Youtube.

Følg VRNEWS.DK på FacebookInstagram og Twitter og bliv opdateret med de seneste VR- og AR-nyheder fra ind- og udland. Du kan også tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev i højre side af skærmen.