Her er hvad Oculus Quest betyder for danske VR-producenter

Af |2019-03-26T10:29:56+00:0027. september 2018, 11:42|Hardware, Indland, Oculus, Udland, Virtual reality (VR)|

Facebook-ejede Oculus offentliggjorde i går aftes deres seneste VR-headset, Oculus Quest. Vi har spurgt to danske VR-producenter om deres syn på udviklingen.

For to år siden offentliggjorde Oculus en prototypemodel ved navn Santa Cruz. Modellen kunne prale af at være et standalone headset med positional tracking – noget, vi har gået og glædet os til lige siden.

I går aftes, dansk tid, kom det så – det nye, standalone VR-headset fra Oculus med navnet Oculus Quest. Med fuld bevægelighed i form af 6DoF, tracking af både headsettets og controllernes bevægelser og med en skærmopløsning på 1600×1440 per øje.

“Jeg er rigtig positiv. Det er lidt det headset, man har drømt om”, siger Simon Lajboschitz, Co-Founder & CEO i Khora VR. “6DoF i et standalone headset er super spændende. Min eneste bekymring er, at vi ikke har set endnu, hvor god grafik headsettet kan trække.”

Joachim Jensen fra VRDK er også begejstret: “Det er super fedt – helt klart et skridt i den rigtige retning. Lige nu er vi tit fikseret på vores kontorer med vores store computere. Når headsettene bliver mere mobile, kan vi lettere tage løsningerne med og vise vores kunder.”

De er dog begge mest bekymrede for den grafiske performance.

“Som producent bliver man nogle gange nødt til at vælge, om man vil prioritere kvalitet eller mobilitet. Kunne sådan noget som Oculus Quest’en være broen over den kløft?”, spørger Simon Lajboschitz fra Khora VR.

Joachim Jensen fra VRDK siger om de grafiske udfordringer: “Jeg glæder mig til at sammenligne den med HTC Vive Focus, som kan lidt af det samme men har en restricted play area på 2×2 meter. Vi håber, at det hele en dag kan køre trådløst med den samme muskelkraft, som vi har på vores stationære.”

Promovideo for Oculus Quest. Video: Oculus på Youtube.

Oculus Quest sættes til salg i foråret 2019 med en vejledende pris på $399.


Følg VRNEWS.DK på FacebookInstagram og Twitter og bliv opdateret med de seneste VR- og AR-nyheder fra ind- og udland. Du kan også tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev i højre side af skærmen.