HoloLens får konkurrence: Lenovo ude med nyt AR-headset

Af |2019-05-14T16:17:55+00:0014. maj 2019, 16:17|Augmented reality (AR), Hardware, Magic Leap, Microsoft, Udland|

Lenovo melder sig ind i kampen om AR-enterprisemarkedet med et AR-headset med navnet ThinkReality A6, der er både lettere og billigere end HoloLens 2.

For få måneder siden var Lenovo med til at lancere VR-headsettet Oculus Rift S, og nu er den kinesiske PC-gigant ude med sit første AR-headset.

I går løftede Lenovo sløret for AR-headsettet ThinkReality A6. AR-headsettet blev præsenteret ved Lenovos årlige Transform 3.0 at Accelerate-event. Se de officielle billeder af headsettet her:

Lettere og billigere end HoloLens 2

Lenovos nye AR-headset er både lettere og billigere end den største konkurrent, HoloLens 2. Lenovo ThinkReality A6 har en kampvægt på 380 gram (mod HoloLens 2’s 566 gram) og kommer med et prisskilt på $2295 (mod HoloLens 2’s $3500).

Én af ulemperne er, at Lenovo ThinkReality A6 kommer med én 3DoF-controller, ligesom den anden store konkurrent fra Magic Leap. Microsoft’s HoloLens 2 bruger hand tracking.

Lenovos nye AR-headset kommer også med computerenhed, som brugeren skal spænde på bæltet eller putte i lommen – også ligesom konkurrenten fra Magic Leap:

Foto: Magic Leap.
Her ses Magic Leap One’s computerenhed tydeligt. Foto: Magic Leap.

Desuden halter Lenovo ThinkReality A6 en smule efter konkurrenterne, når det kommer til field-of-view (FoV). Lenovo ThinkReality A6 kommer med ca. 40 graders FoV, hvilket er omkring 10 grader mindre end både HoloLens 2 og Magic Leap One. Det er svært at sige, før headsettet rammer slutbrugerne, men det lyder som en markant forskel i oplevelseskvalitet.

Lenovo kom ikke med en tidshorisont for headsettet, men eftersom det er et enterprise-headset er det slet ikke sikkert, at det overhovedet bliver sat til salg for offentligheden.

Tror du, at Lenovo får succes med ThinkReality A6? Du kan deltage i debatten på Facebook og LinkedIn.


Følg VRNEWS.DK på Facebook og LinkedIn, hvor du både kan deltage i debatten og blive opdateret med de seneste VR- og AR-nyheder fra ind- og udland. Du kan også tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev i bunden af siden.