Holoride åbner officielt for bagsæde-VR-oplevelser

Af |2019-10-17T23:07:08+00:0018. oktober 2019, 10:49|Location based entertainment (LBE), Software, Udland, Virtual reality (VR)|

Den tyske startup, der har Audi i ryggen, slår nu dørene op til offentligheden og lader folk prøve bagsæde-VR-konceptet, der skulle forhindre køresyge, på egen krop.

Se en trailer for oplevelsen her:

Ved CES 2019-messen tilbage i januar fremviste den nystartede, tyske virksomhed, Holoride, i samarbejde med Audi og Disney deres nye koncept for virtual reality, der skal opleves på bagsædet af en bil.

Dengang skrev vi, at “demoen på CES 2019 var mere blær end en decideret produktlancering“. Køreturen foregik da også på en lukket bane.

Men nu er Holoride klar til næste stadie. I disse dage kan besøgende ved Universal CityWalk i Hollywood få lov at prøve en Bride of Frankenstein-VR-oplevelse på bagsædet af den nye Ford Explorer.

Foto: Holoride.
Bilerne, som verdens første offentlige bagsæde-VR-oplevelse skal opleves i. Foto: Holoride.

Forhindrer angiveligt køresyge

Det store problem, skulle man tro, ved at bruge VR på bagsædet af en bil er, at det er helt uundgåeligt at blive køresyg meget hurtigt. Holorides koncept har dog en løsning på problemet.

Køresyge er kort fortalt en følelse af svimmelhed og kvalme, der opstår, fordi der er forskel på det, som øjnene ser og det, som balanceorganet i det indre øre fornemmer.

Holorides koncept forsøger at forhindre køresygen ved at generere VR-oplevelsen løbende, så dine “bevægelser” i den virtuelle verden matcher bilens bevægelser i den virkelige verden. Det kræver bare, at softwaren ved, hvordan bilen bevæger sig. Det kan enten være via en forbindelse til bilens computersystem, eller ved at man indtaster ruten manuelt i programmet, før turen begynder.

Under alle omstændigheder skal VR-oplevelsen være dynamisk – fordi hvis bilen standser for et pludseligt rødt lys, nytter det ikke noget, hvis det rumskib, du flyver i i VR-oplevelsen ikke også bremser op. Softwaren skal forudsige bilens bevægelser i tide, for ellers vil konceptet sandsynligvis kun forstærke fornemmelsen af køresyge.

Nu bliver det spændende at se, hvordan det brede publikum vil tage imod den første bagsæde-VR-oplevelse fra Holoride.

Holorides nye bagsæde-VR-oplevelse kan som nævnt opleves på Universal Citywalk i Hollywood, Californien, USA. Oplevelsen var i første omgang åben tidligere på ugen, 14. til 16. oktober. Den åbner igen 21. til 23. oktober, 28. til 30. oktober og 4. til 9. november, alle klokken 12-20 lokal tid. Billetter kan købes her.


Husk, at du kan deltage i debatten under artiklen. Det kan du også på Facebook og LinkedIn, hvor vi holder dig opdateret med de seneste VR- og AR-nyheder fra ind- og udland. Du kan også tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev i bunden af siden.