HP’s ‘Reverb’ sætter nye standarder for Windows Mixed Reality-headsets

Af |2019-03-21T15:52:20+00:0021. marts 2019, 15:51|Hardware, Udland, Virtual reality (VR), Windows Mixed Reality (WMR)|

Med det nye VR-headset, der har et display på 2160×2160 per øje, sætter HP en ny standard for Windows Mixed Reality-platformen.

Se promovideoen for HP Reverb her:

Tilbage i februar fik RoadtoVR.com et eksklusivt indblik i HP’s seneste VR-prototype, der dengang havde kodenavnet ‘Copper’. Du kan læse deres anmeldelse fra februar her. Nu er HP klar til at offentliggøre VR-headsettet, der har fået navnet ‘Reverb’.

Foto: HP.
HP Reverb med de tilhørende controllere. Foto: HP.

HP Reverb er et Windows Mixed Reality-headset og holder fast i de samme controllere og den samme trackingmetode. Dog er Reverb det klart mest avancerede VR-headset på Windows Mixed Reality-platformen, og der er især lavet forbedringer på display og komfort. Lad os dykke ned i det:

Imponerende display

Foto: Engadget.
Foto: Engadget.

HP Reverb har et display på 2160×2160 per øje, hvilket er en enorm forbedring i forhold til HP’s tidligere VR-headset, der havde 1440×1440 pixels per øje. Derfor skulle der være markant mindre screen door effect med det nye LCD-display.

HP Reverb har også en langt højere opløsning end det nye Rift S-headset, som Oculus præsenterede ved GDC i denne uge. Rift S har en opløsning på 1280×1440 per øje, så her er HP Reverb langt foran konkurrenterne fra Oculus.

Det er kun mindre producenter som Pimax, og til dels Varjo, der i øjeblikket kan præstere højere opløsninger end HP’s nye VR-headset.

Udover den høje opløsning har Reverb-headsettet også et imponerende FoV på 114 grader og nye fresnel-linser, der ifølge HP giver et ca. 33 % større “sweet spot” (det centrale område af displayet, der står skarpest).

Forbedret, Rift-lignende design

HP har gentænkt VR-headsettets design siden deres første Windows Mixed Reality-headset. Det nye headset ligner til forveksling Oculus Rift, lige bortset fra den ovale nakkestøtte.

Foto: RoadtoVR.com.
Venstre: Det originale HP Windows Mixed Reality-headset. Højre: HP Reverb. Foto: RoadtoVR.com.

De medfølgende hovedtelefoner kan afmonteres, og hvis du vil, kan du tilslutte dine egne hovedtelefoner med VR-headsettets minijack-indgang.

Desuden er headsettet også blevet væsentligt lettere. HP Reverb har en kampvægt på omkring 500 gram, mens originalen vejede godt 800 gram.

Foto: HP.
Foto: HP.

HP Reverb sættes til salg i to forskellige versioner; Consumer Edition (CE) og Pro Edition (PE). Begge versioner har samme tekniske specifikationer og kommer med de samme controllers. Reverb CE vil koste $600, mens Reverb PE, derimod, vil koste $650 og inkludere en læder-ansigtspude og et ekstra 0,6 meter kabel (fordi HP regner med, at den vil blive brugt med en PC-rygsæk).

Både Consumer Edition og Pro Edition forventes at blive sat til salg i slutningen af april 2019.


Følg VRNEWS.DK Facebook og LinkedIn, hvor du både kan deltage i debatten og blive opdateret med de seneste VR- og AR-nyheder fra ind- og udland. Du kan også tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev i bunden af siden.