HTC arbejder på virtual reality til mobil

Af |2017-04-28T14:47:37+00:0016. februar 2017, 13:26|Virtual reality (VR)|

 

HTC arbejder på en virtual reality-løsning til mobil.

Ifølge HTC´s CFO Chia-lin Chang ønsker de at kunne tilbyde en mobil VR-løsning, som kan arbejde sammen med elektronik-producentens nye high-end smartphone U Ultra. Det bliver dog mere end blot et headset, hvor smartphonen gør det meste af arbejdet, ligesom Samsung Gear VR, udtaler han. Planen er at introducere deres mobile VR-produkt sidst på året.

Det skriver cnet.com

HTC var tidligere hovedsageligt kendt for deres smartphones, men har i øjeblikket deres fokus skarpt rettet mod virtual reality, som efterhånden er blevet et af deres største produkt-kategorier efter at de sidste år lancerede deres HTC Vive headset i samarbejde med Valve.
Det kræver en forholdsvis stor investering at komme igang med Vive, som udover det dyre headset, kræver en kraftig og dyr gaming-PC for at virke. Den store investering begrænser helt naturligt antallet af solgte enheder på et marked, som Samsung fører langt foran de andre, og antallet af solgte Vive headset skulle angiveligt ligge under 500.000 enheder på verdensplan.

Baseret på Chang´s udtalelser, lyder det ikke som om at HTC har tænkt sig blot at kopiere
Samsung Gear VR eller Google Daydream. Chang udtalte også, at de har store planer med at kombinere mobilitet med virtual reality og tilføjede at det ikke vil blive en smartphone som sættes ind i et headset.

Det er ikke ikke første gang at HTC taler om virtual reality til mobilen. Elektronik-producenten har tidligere indrømmet at et produkt, hvor man kombinerer deres smartphones med virtual reality ville give mening.