HTC lancerer Vive Focus Plus, et standalone VR-headset til enterprise-brug

Af |2019-03-13T17:28:42+00:0027. februar 2019, 10:18|Hardware, HTC Vive, Udland, Virtual reality (VR)|

Det seneste skud på HTC Vive-stammen har nye controllers, er rettet mod enterprise-markedet og udkommer allerede om få måneder.

Så er der igen headset-nyt fra den Taiwanesiske elektronikvirksomhed. Ved CES 2019 i januar præsenterede de to nye headsets, og forud for denne uges MWC-messe i Barcelona præsenterede de så VR-headsettet Vive Focus Plus.

Vive Focus Plus er et standalone VR-headset der er rettet mod enterprise-markedet. Det er en mindre opgradering af sidste års Vive Focus, der kom med én 3DoF-controller. Der har Vive Focus Plus altså fået to 6DoF-controllers med sig.

Headsettet er lige nu planlagt til at skulle lanceres i 25 lande i Q2 i år – altså enten i april, maj eller juni.

Det nye: controllers, ergonomi og linser

For det første er den klart væsentligste opgradering i forhold til sidste års Vive Focus de to 6DoF-controllers, som følger med Vive Focus Plus. De er udstyret med en ultrasonisk trackingteknologi frem for den mere traditionelle, visuelle tracking, som konkurrenten Oculus Quest gør brug af, for eksempel.

Ultrasonisk tracking fungerer ved hjælp af ultrasoniske lydbølger – ikke helt ulig flagermusens (og visse andre dyrs) ekkolokalisering. Hvis du kigger rigtig godt efter, kan du se de bittesmå fordybninger, som udsender og modtager de ultrasoniske lydbølger:

Foto: HTC.
Foto: HTC.

Tracking af controllere er et stort og endnu ikke helt løst problem for standalone VR-headsets. Hvorvidt den ultrasoniske tracking fungerer bedre end den, som Oculus Quest og andre bruger, melder historien ikke noget om.

Foto: HTC.
Foto: HTC.

Ved første øjekast ligner Vive Focus Plus sin forgænger, men HTC har efter sigende også foretaget en række ergonomiske forbedringer, så headsettet er mere behageligt at have på. Og selvom displayet også er identisk, fortæller HTC, at de har udstyret Vive Focus Plus med nye linser, der giver synligt forbedret grafik.

Samarbejder med enterprise

HTC har allerede offentliggjort samarbejder med SimforHealth og Immersive Factory, der begge leverer træningsoplevelser. Det er altså klart, hvordan HTC ser sit nye produkt på markedet. Vive Focus Plus er ikke (endnu, i hvert fald) tiltænkt gaming eller privat brug.

HTC vil endnu ikke ud med en præcis pris eller lanceringsdato (udover Q2 2019), men vil give mere information ved Vive-konferencen i slutningen af marts måned.

Da HTC lancerede Vive Focus i vesten i november 2018 var det med et prisskilt på $599 (knap 4.000 kroner), så Vive Focus Plus vil sandsynligvis være en smule dyrere.


Følg VRNEWS.DK på Facebook, hvor du både kan deltage i debatten og blive opdateret med de seneste VR- og AR-nyheder fra ind- og udland. Du kan også tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev i bunden af siden.