HTC sætter Vive Focus Plus til salg i Europa

Af |2019-05-27T13:25:05+00:0027. maj 2019, 13:25|CopenX, Hardware, HTC Vive, Indland, Udland, Virtual reality (VR)|

Nu er HTC’s nye standalone VR-headset til salg i hele Europa. Prisen for headsettet er 6.489 kroner.

HTC Vive Focus Plus er det seneste medlem af HTC Vive-produktfamilien og angiver tonen for markedet når det kommer til standalone-VR-headsets til enterprise-brug. Vi fik lov at prøve headsettet til CopenX 2019-messen tidligere på måneden – læs vores førstehåndsindtryk her.

HTC har travlt for tiden, og for få uger siden satte de også det nye Vive Pro Eye til salg. Det kan du læse om her.

Foto: VRNEWS.DK.
Vi fik fingrene i det dengang-uudgivede VR-headset på CopenX 2019-messen. Det kan du læse om her. Foto: VRNEWS.DK.

Den nyeste teknologi på enterprise-markedet

HTC Vive Focus Plus er et af de nye VR-headsets, der gør status for enterprise-markedet anno 2019. Det er her, der virkelig er fart på VR for tiden, og det er måske også derfor, at HTC ser ud til at lægge deres fokus her. Oculus har travlt med gaming-markedet med deres nye Quest-flagskib, og HTC’s svar til Quest-headsettet, Vive Cosmos, venter på sig. Forleden kom det frem, at HTC regner med at udgive Vive Cosmos i Q3 i år – altså i enten juli, august eller september.

Men hvad kan Vive Focus Plus så?

Først og fremmest er det et standalone VR-headset, hvilket betyder, at det ikke skal tilsluttes en computer eller eksterne tracking-stationer. Det fungerer fuldstændig trådløst. Så er der to 6DoF-controllers med, hvor sidste års Vive Focus kun havde én 3DoF-controller – det gør også en stor forskel.

HTC Vive Focus Plus har også et fokus på brugervenligheden. Det skal være langt nemmere at bruge VR, også i enterprise-sammenhæng, og Vive Focus Plus er et stort skridt på den vej.

Headsettet kan nu købes på HTC Vive’s officielle webshop. Prisen, inklusiv den obligatoriske enterprise-licens, er ca. 7.600 kroner.

HP Reverb er et andet eksempel på et nyt enterprise-fokuseret VR-headset forrest i feltet. Reverb har et flottere display end Vive Focus Plus, men er dog ikke standalone – men her har HP så udviklet en computerrygsæk, så headsettet nærmest er mobilt. Mens HP Reverb hænger lidt i bremsen, kan HTC Vive Focus Plus købes nu. Virksomheder på tværs af Europa må nu gøre op med sig selv, om det er performance eller ease of use, der er vigtigst.


Følg VRNEWS.DK på Facebook og LinkedIn, hvor du både kan deltage i debatten og blive opdateret med de seneste VR- og AR-nyheder fra ind- og udland. Du kan også tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev i bunden af siden.