HTC Vive´s standalone headset Vive Focus kommer i butikkerne i år

HTC Vive har haft travlt i denne uge, først med meddelelsen om, at Vive Pro sættes til salg d. 5 april.
De har også netop annonceret på Game Developers Conference 2018, at Vive Focus som allerede er lanceret på det kinesiske marked, lanceres i resten af verden senere i år.

HTC Vive Focus kommer i butikkerne i år

Vive Focus er HTC´s svar på et standalone VR headset, og bliver det første kommercielt tilgængelige 6DOF standalone headset på markedet.

6DOF er forkortelsen for “six degrees of freedom”, og kan beskrives som seks forskellige måder man kan bevæge sig på, som headsettets sensorer kan registrere; frem og tilbage, op og ned, til højre og til venstre. Både Oculus Rift og HTC Vive har også 6DOF, hvorimod f.eks. Oculus Go kun kommer med 3DOF.

Det nye headset har ingen ledninger og kræver ikke, at der kobles en smartphone til systemet for at virke. Det skyldes at al teknologien er indbygget i selve headsettet, herunder bl.a. bevægelses-sensorer, så man slipper for at skulle montere eksterne sensorer derhjemme i stuen for at kunne bruge det.

Vive Focus kommer til at køre på Vive Wave, som er en VR-platform der også er åben for andre producenter af mobilt VR. Herudover vil indholdet komme fra Vive´s egen indholdsplatform Viveport, hvor man får adgang til flere end 3.000 VR-titler.

Videoen herunder er fra lanceringen af Vive Focus i Kina tidligere på året:

 

Der er ikke meldt noget ud omkring den eksakte dato, eller et prisniveau. Vi må dog væbne os med tålmodig, da HTC Vive først nu har åbnet op for, at udviklerne kan begynde at udvikle spil til den nye platform.

Vi følger op, og holder Jer opdateret så snart der er nyt om Vive Focus.

 

Hold dig opdateret på de seneste nyheder om HTC Vive Focus på VRNEWS.DK

Du kan også følge os på TwitterFacebook og LinkedIn, og få de seneste nyheder direkte i dit newsfeed.

 

Gå tilbage til oversigten og se flere nyheder

By |2018-03-21T15:10:51+00:00marts 21st, 2018|