HTC Vive Pro anmeldelse: Det bedste VR headset til dato

Af |2018-04-09T14:53:18+00:009. april 2018, 14:48|Virtual reality (VR)|

HTC Vive Pro er efterfølgeren til det første Vive VR headset, som kom på markedet for præcis to år siden. Og siden lanceringen af det første headset, har fokus været på mindre opgraderinger, for at forbedre selve VR-oplevelsen.

Et godt eksempel er deres Deluxe Audio Strap, som blev lanceret sidste år. Et kit med indbyggede høretelefoner,
som kan tilsluttes headsettet, så man slipper for at skulle tilslutte eksterne høretelefoner. Herudover kom de også med deres Vive Tracker, som kan anvendes til at omdanne elementer fra virkeligheden til elementer i en virtuel verden. Tidligere i år lancerede de så en trådløs adapter, som kan gøre både Vive og Vive Pro trådløse.

Med Vive Pro får du nogle af disse opgraderinger i én samlet pakke, sammen med et par andre større forbedringer.

Aktuel pris for headsettet; 6.550 kr.

Den største forskel på Vive og Vive Pro er skærm-opløsningen, som er blevet markant forbedret, fra en opløsning på 2,160 x 1,200 på Vive til 2,880 x 1,600 på Vive Pro.
Resultatet?  Den forbedrede skærm-opløsning skulle give et mere klart og skarpere billede end nogensinde før.
De integrerede høretelefoner betyder et kabel mindre at holde styr på, og så har det nye headset fået en helt ny marineblå farve, så man kan kende forskel på Vive og Vive Pro.

Med en pris på 6.550 kr. koster Vive Pro det samme, som den originale Vive kostede ved lanceringen. Der er dog den markante forskel, at du til denne pris hverken får controllere eller base stationer med i pakken, når du køber en Vive Pro.

Det er et tydeligt tegn på, at headsettet er mere målrettet det professionelle marked end det er til gamere, som er på udkig efter et nyt VR headset til at spille spil med.

Har man ikke controllere og base stationer i forvejen, kan det dog tilkøbes i en Vive Pro Bundle.

Vi har testet Vive Pro ved at prøve forskellige VR-oplevelser, spillet nogle spil og sammenlignet den med den originale Vive, for at se om en opgradering af opløsningen og nogle få design-ændringer er nok til, at vi kan anbefale at man investerer i et Vive Pro headset.

HTC Vive Pro anmeldelse – design og komfort

Den første forskel man lægger mærke til, når man kigger på det nye headset er farven. Vive Pro har nemlig fået en marineblå farve, som tydeligt adskiller den fra den originale sorte Vive. En anden farve giver ikke nødvendigvis en bedre VR-oplevelse, men det er godt at se et headset, som ikke er pakket ind i den sorte farve ligesom meget andet hardware er.

På fronten af headsettet er der placeret to kameraer, som HTC Vive ved lanceringen udtalte, var til for at udfordre udviklere til at være kreative. Og se hvordan de kunne bruges i enten VR-spil eller VR-oplevelser.

Det er efterfølgende kommet frem, at en udvikler har anvendt de to kamera til at udvikle et spil, hvor kameraerne kan registrere brugerens håndbevægelser.

Headsettet kommer også med en særlig version af en Deluxe Audiostrap, som erstatter den tidligere elastiske rem.
En stor fordel ved at høretelefonerne er indbygget på forhånd, er at man kan hoppe direkte i virtual reality uden at skulle tilslutte et par eksterne høretelefoner og få dem til at sidde ordentligt.

En ny smart feature ved de indbyggede høretelefoner er en volumeknap, som er placeret på den ene høretelefon,
så man nemt kan justere lydstyrken op og ned. Samtidig kan man vippe høretelefonen op, hvis man skal have headsettet af, eller hvis man lige skal høre noget udenfor VR.

Ekstra puder både i nakken og i toppen gør Vive Pro meget mere behagelig at have på end forgængeren.
Herudover vejer det nye headset mindre end det originale Vive, hvilket også bidrager til en bedre oplevelse rent komfortmæssigt.

HTC Vive Pro anmeldelse – performance

Nu kommer det store spørgsmål; Hvordan performer Vive Pro når det kommer til billede og lyd?

Hvis vi starter med billedet, så kommer de to skærme med 1.440 x 1.600 pixels per øje, en forbedring i forhold til de 1.080 x 1.200 pixels per øje på den originale Vive. Den har 90Hz refresh rate og en 110 graders field-of-view ligesom forgængeren. Opløsningen på Vive var sublim, og Vive Pro bringer den op på et helt andet niveau.

For at teste det af, prøvede jeg først et par spil af med både Vive og Vive Pro, for at kunne sammenligne kvaliteten.
Jeg prøvede bl.a. spil som Job Simulator og Overkill VR, som tydeligt viste forbedringerne på opløsningen.

Farverne står mere klart, og alt føles og ser meget skarpere ud. Også en VR-oplevelse som theBlu blev testet med begge headsets, og viste ligeledes en markant forskel i kvaliteten.

Det er formentlig den bedste opløsning jeg indtil nu har oplevet i et VR headset.

Når det kommer til lyden, så gør de integreret høretelefoner også et godt stykke arbejde, med en mærkbar forskel sammenlignet med forgængeren. Den primære årsag til, at også lyd-oplevelsen er forbedret skal findes i de integrerede høretelefoner, som når headsettet er spændt rigtig fast, sidder tæt ind til ørene og derved lukker al anden lyd ude.

 

Konklusion

Sammenlignet med Vive er der ingen tvivl om, at Vive Pro er et klart bedre headset, både hvad angår komfort og performance.

Med en tydelig forskel i opløsningen vil jeg kalde det en Pro-version af et high end VR headset.

Kvalitet og pris hænger dog godt sammen i dette tilfælde, da headsettet pt. er blandt de dyreste på markedet, uanset om controllere og base stationer følger med eller ej.

Hvis man går op i god kvalitet og har pengene til det, anbefaler jeg klart at man investerer i et Vive Pro headset, fremfor de mere prisbillige alternativer, der er på markedet i øjeblikket.

 

Hold dig opdateret på de seneste nyheder om Vive Pro på VRNEWS.DK

Du kan også følge os på TwitterFacebook og LinkedIn, og få de seneste nyheder direkte i dit newsfeed.

 

Gå tilbage til oversigten og se flere nyheder