I ‘WellTown’ transformeres hele New Zealands hovedstad til én stor VR-oplevelse for turister

Af |2019-03-13T17:23:25+00:0030. januar 2019, 16:35|360 grader, 3D, Software, Udland, Virtual reality (VR)|

I en nytænkende turismekampagne har Wellington, hovedstaden i New Zealand, skabt ‘WellTown’, en gamificeret VR-udgave af byen. ‘WellTown’ er allerede nu gratis via SteamVR.

Af Rasmus Wærling Riiser

Wellington, New Zealand, kan nu opleves i VR. I en ny turismekampagne fra hovedstaden kan folk fra nær og fjern opleve en række spil og 360-graders film, der skal illustere livet i Wellington. Se en trailer her:

Det første, som brugeren oplever, er en flot udsigt over byen. Her vælger man sin avatar og møder ‘WellTown’-guiden Cohen Holloway, der er skuespiller og opvokset i Wellington. Derefter vælger man én af de i alt seks oplevelser, hvor man for eksempel kan bade i havnen eller spille trommer i et lokalt band. De gamificerede elementer skal tilføre spænding og underholdning til oplevelsen, så brugeren bliver opslugt af de forskellige oplevelser og, håber WellingtonNZ, får lyst til selv at besøge Wellington.

Kat Lintott, der er medstifter af Wrestler, som har udviklet VR-oplevelsen, fortæller:

“Det gør det muligt for folk at opleve Wellington-livsstilen langvejs fra, og det udstiller det kreative tech-talent i byen, mens det appellerer til den store mængde af VR spilfans globalt. Vi brugte data fra hele byen leveret af Wellingtons byråd til at skabe den virtuelle Wellington, og så tilføjede vi et lag af historiefortælling og gamification ved at bruge motion capture, CG, 360 graders interaktiv video og fotogrammetri.”

Kat Lintott, medstifter af Wrestler, i en officielle pressemeddelelse om ‘WellTown’. Oversat fra engelsk.

Se en behind-the-scenes-video fra projektet her:

‘WellTown’ er et nyt eksempel på, hvordan man kan bruge VR til at markedsføre sig som by, men der går nok ikke længe, før vi ser lignende oplevelser fra andre byer, lande eller destinationer i det hele taget.

‘WellTown’ er tilgængelig gratis på SteamVR her.


Følg VRNEWS.DK på Facebook, hvor du både kan deltage i debatten og blive opdateret med de seneste VR- og AR-nyheder fra ind- og udland. Du kan også tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev i bunden af siden.