Kirurger anvender VR til at berolige patienter og pårørende inden en operation

3D simulationer gør det nemmere for kirurger, at forberede patienter på komplekse operationer.
En virtuel rundtur i patientens hjerne, kan minimere de bekymringer der måtte være inden en operation. Et nyt forsøg i USA viser , at det virker når kirurger anvender VR til at berolige patienter og pårørende inden en operation.

Kirurger anvender VR til at berolige patienter og pårørende inden en operation

Med VR kan man udforske kosmos og få en visuel forståelse af universet, men teknologien gør det også muligt at give et detaljeret indblik i menneskekroppen. I et nyt forsøg i USA, hvor kirurger anvender VR til at berolige de pårørende inden en operation, har det vist sig at det giver de pårørende en bedre visuel forståelse af hvad der skal ske.

Ved at vise dem rundt i en hjerne, er det nemmere at forklare hvordan den virker, og samtidig vise dem diagnosen og en plan for behandlingen, hvis noget skulle gå galt.

Den nye løsning er blevet til i et samarbejde mellem chip-producenten Intel og firmaet Surgical Theater, som har udviklet en teknologi, der gør det muligt at tage en 360 graders rundtur i en menneskekrop.

“Vi ser i stigende grad neuro-kirurger og andre specialister anvende VR til at forberede sig på komplekse operationer,” siger Jennifer Esposito, general manager i afdelingen for health and life sciences hos Intel´s salgs og marketing gruppe.

“Der er stor potentiale indenfor VR i sundhedsvæsenet”, siger hun.

Forberedelse før en operation

Når kirurger, læger og patienter forbereder sig på en hjerneoperation anvender de en VR teknologi fra Surgical Theater, som danner en 360 graders VR model af en patients hjerne, ved hjælp af adskillige CT og MRI scanninger.

Den nye teknologi gør det ikke kun nemmere for kirurgen, men spiller også en væsentlig rolle i patientens engagement og tilfredshed. Patienter og familie-medlemmer kan visualisere, hvordan deres læge f.eks. har tænkt sig at behandle en livstruende hjerne-tumor.

“Hvis du tænker på den komplekse anatomi i menneskets hjerne, og al den nervøsitet som følger med, når man har en livstruende diagnose, er det en helt unik måde for en læge, at gå igennem de billeder som er blevet skabt til at se i VR. Og det giver patienten en helt anden ro, inden de kommer ind i operationsstuen” siger Espasito.

Videoen herunder fortæller hvordan det fungerer:

 

Hold dig opdateret på de seneste nyheder om business cases, hvor der er anvendt VR på VRNEWS.DK

Du kan også følge os på TwitterFacebook og LinkedIn, og få de seneste nyheder direkte i dit newsfeed.

 

Gå tilbage til oversigten og se flere nyheder

By |2018-03-21T15:21:49+00:00marts 9th, 2018|

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og hold dig opdateret på de seneste nyheder indenfor VR, AR og MR fra ind- og udland.